Tiesa neaptur Pleša rīkojumu par Ikšķiles novada mēra Trapiņa atstādināšanu no amata

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ikšķiles novada domes priekšsēdētājs Indulis Trapiņš piedalās preses konferencē, kurā informē par Ikšķiles novada iedzīvotāju aptaujas par Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas izstrādāto modeli jaunam administratīvi teritoriālam iedalījumam norisi.
Ikšķiles novada domes priekšsēdētājs Indulis Trapiņš piedalās preses konferencē, kurā informē par Ikšķiles novada iedzīvotāju aptaujas par Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas izstrādāto modeli jaunam administratīvi teritoriālam iedalījumam norisi. Foto: Īriss Sviklis/LETA

Administratīvā rajona tiesa noraidījusi Ikšķiles novada domes priekšsēdētāja Induļa Trapiņa (LZP) lūgumu apturēt vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra rīkojumu par viņa atstādināšanu no amata, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Vērtējot šo jautājumu saīsinātā laika posmā, pamatojoties uz tiem pierādījumiem, kas lūguma izskatīšanas brīdī bija lietas materiālos, tiesa neesot konstatējusi vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Artura Toma Pleša (AP) rīkojuma pirmšķietamo prettiesiskumu.

Tomēr tiesa norādījusi - nevar izslēgt iespēju, ka vēlāk, skatot lietu pēc būtības, tiesas spriedumā iekļautā motivācija var atšķirties no šajā lēmumā norādītās.

Lēmumu var pārsūdzēt Administratīvajā apgabaltiesā 14 dienu laikā no tā pieņemšanas dienas.

LETA jau ziņoja, ka par dažādiem pārkāpumiem, kas ir konstatēti Ikšķiles novada domes priekšsēdētāja darbā, Plešs parakstīja rīkojumu par Ikšķiles pašvaldības vadītāja Trapiņa atbrīvošanu no amata.

Kā preses konferencē informēja ministrs, lēmums par Ikšķiles novada domes priekšsēdētāja atstādināšanu ir pamatots ministrijas ekspertu konstatētajos pārkāpumos, kur dominē korupcijas riski, nelikumīga un nelietderīga rīcība ar pašvaldības mantu, pilnvaru pārsniegšana un patvaļīga lēmumu pieņemšana pretēji sabiedrības interesēm.

Kā vienu no būtiskākajiem pārkāpumiem Trapiņa rīcībā, ministrs minēja vienpersoniski un patvaļīgi noslēgto līgumu ar komersantu par pašvaldībai piederošu autoceļa posmu atjaunošanu. Trapiņš 2020.gada 18.jūnijā ar komersantu, kas plāno veikt derīgo izrakteņu ieguves darbus tuvumā esošajā karjerā, vienojies par ceļa klātnes remontu ceļa posmā starp valsts reģionālo autoceļu Tīnūži - Koknese un valsts vietējās nozīmes autoceļu Turkalne - Tīnūži.

Ministrs uzsver, ka Trapiņa atstādināšana ir nepieciešama, lai nodrošinātu domes turpmāku tiesisku darbību lēmumu pieņemšanā un nepieļautu turpmāku normatīvo aktu pārkāpumus, un kompetento institūciju prasību nepildīšanu, tādējādi vairojot tiesisko nihilismu pašvaldības darbā.

Savukārt Trapiņš šo lēmumu pārsūdzēja Administratīvajā rajona tiesā un lūdza apturēt to. Viņš jau pēc rīkojuma saņemšanas sacīja, ka ministra rīkojumu pārsūdzēs tiesā. "Esmu pārliecināts, ka dzīvojam tiesiskā valstī, tādēļ lai tiesa vērtē, kuram no mums - man vai ministram - ir taisnība," pēc rīkojuma saņemšanas sacīja Trapiņš.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu