"Izskatījās, ka viņš sēdēja uz sliedēm." Saulkrastos vilciens sabraucis vīrieti

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Saulkrastu novadā ceturtdienas vakarā elektrovilciens sabraucis kādu vīrieti. Kā norāda vilciena mašīnists, vīrietis nemaz nemēģināja izvairīties no sadursmes, ziņo raidījums "Degpunktā".

Blakus Saulkrastu dzelzceļa stacijai dzīvojošā Marija raidījumam saka, ka labi zina, cikos kursē vilcieni. Ceturtdienas laikā viņu pārsteigusi vilciena taurēšana, taču lielu uzmanību viņa tam nav pievērsusi. Tikai nākamajā rītā viņa sapratusi, ka pie stacijas gājis bojā kāds cilvēks.

Vietējie šausminās, ka vīrietis tik vēlu, turklāt tumsā, atradās uz sliedēm. Inga, Marijas kaimiņiene, stāsta, ka cilvēki ir ļoti neuzmanīgi. Bijuši gadījumi, kad starp sliedēm gulējuši iereibuši cilvēki. Sieviete redzējusi pārgalvjus skrienam pāri dzelzceļam mirkļus pirms stacijā piestāj vilciens.

Anna, bijusī dzelzceļa darbiniece, piekrīt Ingai, un piebilst, ka tuvojoties pieturai, vilciens samazina ātrumu un to var pamanīt jau pa gabalu. "Visticamāk, bija piedzēries. Nedzirdēju. Drīzāk, kaut kas tamlīdzīgs," viņa saka.

Pasažieru vilciena" pārstāvji aprunājās ar vilciena mašīnistu un prasīja, ko viņš redzējis mirkļus pirms sadursmes. Izrādās, gājējs nav izkustējies no vietas, par spīti brīdinājuma signāliem.

"Vilcienam, kas no Skultes izbrauca plkst. 22.19, novirzoties sānus ceļā, mašīnists pamanīja cilvēku un pielietoja pēkšņo bremzēšanu. Tomēr, no sadursmes izvairīties neizdevās.

Pēc manā rīcībā esošās informācijas viņš bija tiešām uz sliedēm un vietā, kur nedrīkst šķērsot sliežu ceļu. Visdrīzāk, izskatījās, ka viņš sēdēja," 

saka AS "Pasažieru vilciens" mārketinga daļas vadītāja Aija Babre.

Negadījuma dēļ, kavēja pēdējie trīs pasažieru vilcieni Skultes maršrutā, turklāt, abos virzienos. Ierašanās laiki nobīdījās par aptuveni stundu. Policijā uzsākts kriminālprocess un tiek skaidroti gājēja nāves apstākļi.

Video: "Degpunktā" sižets

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu