ES "patur tiesības" atbildēt uz Krievijas sankcijām (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: artjazz/shutterstock.com

Eiropas Savienības (ES) līderi piektdien nosodīja Krievijas lēmumu noteikt sankcijas astoņiem ES pilsoņiem, arī augstām Briseles amatpersonām, un brīdināja, ka pret Maskavu var tikt sperti atbildes soļi.

"Šāda rīcība ir nepieņemama, tai trūkst jelkāda tiesiska attaisnojuma, un tā ir pilnīgi nepieņemama," kopīgā paziņojumā norādīja Eiropadomes, Eiropas Komisijas (EK) un Eiropas Parlamenta (EP) vadītāji, piebilstot, ka "ES patur tiesības īstenot pienācīgus atbildes pasākumus".

Jau ziņots, ka Krievija piektdien noteica sankcijas astoņām ES struktūru un dalībvalstu amatpersonām, arī EP prezidentam Dāvidam Sasoli un EK viceprezidentei Verai Jourovai, liedzot šīm amatpersonām turpmāk iebraukt Krievijā.

Piektdien Krievijas sankcijām pakļauto amatpersonu vidū ir arī divi Latvijas pārstāvji - Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) priekšsēdētājs Ivars Āboliņš un Valsts valodas centra (VVC) direktors Māris Baltiņš.

EP prezidents Sasoli piektdien norādīja, ka iekļaušana Krievijas melnajā sarakstā viņu neatturēs no iestāšanās par cilvēktiesībām.

"Nekādas sankcijas vai iebiedēšana neapturēs nedz EP, nedz mani no cilvēktiesību, brīvības un demokrātijas aizstāvēšanas. Draudi mūs neapklusinās," tviterī norādīja Sasoli.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu