Sieviete, kura dzemdēja bērnu savam homoseksuālajam dēlam, dalījusies ar pārdomām (29)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Just Me/Twitter.com

2019. gadā Cecīlija Eledža 61 gadu vecumā brīvprātīgi pieteicās kļūst par surogātmāti viņas dēlam Metjū Eledžam un viņa vīram Eliotam Dautertijam. Divus gadus vēlāk Cecīlija atklājusi, kā jūtas, vēsta portāls "Insider".

2019. gadā Cecīlija Eledža ASV štata Nebraskas Dzemdību namā dzemdēja veselīgu un aptuveni 3,5 kilogramus smagu mazuli - jaunie vecāki meitenīti nosauca par Umu Luīzi.

Šīs ģimenes stāsts sākās 2012. gadā, kad Metjū iepazinās ar Eliotu. Metjū tajā laikā veidoja īsfilmu un Eliots tika uzaicināts piedalīties filmas tapšanā kā frizieris.

Jau 2015. gadā pāris aprecējās mežā, kur tika filmēta īsfilma un pirmo reizi abi satikās. Kad abi vīrieši pirms vairākiem gadiem sāka runāt par ģimenes izveidošanu, viņi zināja, ka likumīgi tas nav iespējams, jo tikai 2021. gadā Nebraskā, kur Metjū un Eliots dzīvoja, pieņēma lēmumu likumīgi atļaut viendzimuma pāriem adoptēt bērnus.

Kad laulātais pāris nolēma veidot ģimeni, Eliota māsa nekavējoties pieteicās kļūst par viņu olšūnu donoru. Taču Eliota māsai arī bija plāni veidot ģimeni, tādēļ abi vīrieši nolēma atteikties no šī piedāvājuma.

Pēcāk Metjū un Eliota labākā draudzene piedāvāja kļūt par surogātmāti, taču viņai ārsts veselības problēmu dēļ neļāva to darīt.

Pēc neveiksmīgiem mēģinājumiem atrast surogātmāti, abus vīriešus uzrunāja Metjū māte Cecīlija.

"Tas man nekad neienāca prātā, kamēr Metjū nesāka stāstīt par problēmām atrast surogātmāti. Es nodomāju, ka labi, es to izdarīšu. Kāpēc, lai es to nedarītu? Es esmu vesela, es darīšu visu, ko varu," stāstīja Cecīlija

Metjū par šo situāciju teica, ka nekad nebūtu paredzējis, ka bērna surogātmāte būs viņa paša māte. Sākumā Metjū bija skeptisks - vai tiešām 61 gadu veca sieviete spēs dzemdēt bērnu. Taču mediķi apstiprināja, ka, par spīti visam, tas ir iespējams, un sagatavoja viņu bērna ieņemšanai.

"Tas ir patiešām aizraujoši - mana mamma, tētis, visi senči un ģimenes ciltsraksti būs daļa no viņas, manas meitas," prieku pauda Metjū.

Šogad Cecīlija portālam "Insider" atklāja, ka dažreiz, kad ierauga mazmeitu, viņa joprojām ir nobijusies

"Ir grūti noticēt, ka es to spēju. Viņa ir tik ļoti laimīga, stipra, maza meitene, kuru es mīlu. Es to darītu vēlreiz," atklāja Cecīlija.

Komentāri (29)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu