Pieejami vairāk nekā 21 700 brīvie vakcinācijas pierakstu laiki

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vakcinācijas centrs Daugavpils sporta kompleksā. Ilustratīvs attēls.
Vakcinācijas centrs Daugavpils sporta kompleksā. Ilustratīvs attēls. Foto: Ivars Soikāns/LETA

No pirmdienas vietnē "manavakcina.lv" jebkurš Latvijas iedzīvotājs vecumā virs 18 gadiem var izvēlēties sev tuvāko un ērtāko vakcinācijas pret Covid-19 vietu un pieraksta laiku, un pašlaik ir pieejami vairāk nekā 21 700 brīvie vakcinācijas pierakstu laiki, aģentūru LETA informēja Veselības ministrijā (VM).

Pierakstu laiki tiks pakāpeniski papildināti. VM uzsver, ka no pirmdienas un turpmāk vakcinācijas veicēji, tai skaitā lielajos vakcinācijas centros, aizvien aktīvāk vērs vaļā vakcinācijas pierakstus vietnē "manavakcina.lv", lai turpinātu liela mēroga vakcinācijas nodrošināšanu.

Pirmdien vakarā "Pfizer/BioNTech" vakcīnas tiks nogādāta uz vairākiem liela mēroga vakcinācijas centriem, kā arī uz dažiem centriem un citām vakcinācijas vietām tuvākajās dienās, lai nodrošinātu raitu iedzīvotāju vakcināciju.

"Esam izdarījuši visus darbus, lai ar pirmdienu nodrošinātu visas sabiedrības pakāpenisku vakcināciju.

Vakcinācija norisināsies pie vakcinācijas veicējiem, pamatojoties uz atvērtajiem un aizpildītajiem pierakstu laikiem - gan liela mēroga vakcinācijas centros, gan arī ārstniecības iestādēs," komentēja veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).

Vakcināciju turpinās arī ģimenes ārsti. Pavļuts uzsvēra, ka primāri ir nodrošināta senioru un iedzīvotāju ar hroniskām saslimšanām vakcinācija, kas bija ļoti būtisks priekšnosacījums visas sabiedrības vakcinācijas sākšanai. Pašlaik no visām Latvijā pieejamajām vakcīnām 57% vakcīnu ir saņēmuši iedzīvotāji virs 60 gadiem, bet 18% - iedzīvotāji ar hroniskām saslimšanām.

Pirmdien vakcinācija turpināsies Rīgā, Centrāltirgū un Rīgas Kongresu namā, un Daugavpilī. Vakcinācija pret Covid-19 pirmdien tiek veikta tikai tiem iedzīvotājiem, kuri jau iepriekš izvēlējās šīs vietas un laiku vietnē "manavakcina.lv".

Iedzīvotāji, kuri pirmdien un arī turpmākās dienas dosies uz kādu no vakcinācijas vietām, aicināti ierasties vakcinācijas vietā ne agrāk kā 10-15 minūtes pirms pieraksta laika. Cilvēki vakcinācijas centrā tiek laisti iekšā tad, ja ir pienācis viņu pieraksta laiks vai piecas minūtes pirms pieraksta.

Vienlaikus VM aicina iedzīvotājus bez iepriekšēja pieraksta pirmdien nedoties uz vakcinācijas centriem.

Pirmdien vakcinācija tiek nodrošināta visu līdzšinējo atvērto prioritāro grupu iedzīvotājiem, kā arī visiem tiem iedzīvotājiem, kuri vietnē "manavakcina.lv" vai pa tālruni 8989 vakcīnai pret Covid-19 pieteicās februārī, martā un aprīlī.

Lai izvēlētos vakcinācijas vietu un laiku, iedzīvotājiem jāiet vietnē "manavakcina.lv" un jāizvēlas jebkura tuvākā vakcinācijas vieta, kurā ir atvērti vakcinācijas laiki jeb pieraksti. Joprojām pieteikties vakcīnai un pieteikties uz noteiktu laiku un vietu var arī pa tālruni 8989.

Jau ziņots, kopš vakcinācijas procesa sākuma Latvijā pirmo vakcīnas pret Covid-19 devu saņēmuši 263 808 jeb 13,93% iedzīvotāju, bet vakcinācijas procesu, saņemot arī otro devu, noslēdza 52 991 cilvēki jeb 2,81% populācijas.

Vakcīnu pirmās potes saņēmuši 107 890 personas vecumā virs 60 gadiem, 52 227 personas ar hroniskām slimībām, 25 672 ārstniecības personas, 19 295 izglītības darbinieks, 12 104 citās prioritārajās grupās iekļautie, 10 902 ārstniecības iestāžu darbinieki, 8517 SAC klienti, 3816 SAC darbinieki, kā arī 26 385 prioritārajās kategorijās neiekļautie iedzīvotāji.

Vakcinācijas procesu pabeigušas 18 137 ārstniecības personas, 16 558 personas vecumā virs 60 gadiem, 7568 ārstniecības personas, 4872 personas ar hroniskām slimībām, 2379 SAC klienti, 1560 citās prioritārajās grupās iekļautie, 1498 SAC darbinieki, 290 prioritārajās kategorijās neiekļautie iedzīvotāji.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu