No sirds uz sirdi: 7 idejas, kā attālināti pateikt “paldies” savai mammai

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Shutterstock

Māmiņdienai strauji tuvojoties, ne viens vien lauza galvu par to, kā apsveikt un iepriecināt savu mammu. Pavasarīgs pikniks, pastaiga parkā vai tikšanās mājas dārzā ir labas, bet ne visiem realizējamas ieceres. Ko iesākt tiem, kuri mammu šogad nevarēs satikt un sabučot klātienē? Šoreiz stāstīsim, kā lieli un mazi bērni var pateikt paldies savām māmiņām attālināti, bet tāpēc ne mazāk mīļi.

Sirsnīgas apsveikumu kartītes sociālajos tīklos vai e-pastā

Daudzās ģimenēs par mīļu tradīciju un rituālu ir kļuvušas ar roku rakstītas Māmiņdienas apsveikumu kartītes. Ja tava mamma dzīvo citā pilsētā vai pat valstī, šogad prātīgāk būtu izvēlēties citu formātu – sagatavot personalizētu apsveikumu mājās un nosūtīt pa e-pastu vai ar sociālo tīklu starpniecību, lai nenāktos lieku reizi mērot ceļu uz pastu vai rakstāmpiederumu bodīti. Turklāt šādi varēsi būt pārliecināts, ka apsveikums nenoklīdīs kaut kur pa ceļam, bet nonāks pie mīļās adresātes tieši īstajā brīdī.

Foto: Shutterstock/TVNET kolāža

Māmiņdienas apsveikumu sagataves ir pieejamas dažādās interneta vietnēs, bet, ja ir vēlme un laiks, tad iespējams izveidot gan unikālu kartītes dizainu, gan sacerēt iekšā rakstāmās vārsmas, izpaužot dziļi snaudošo dzejnieka vai mākslinieka talantu.

Dāvanas bez stresa, bet ar pievienoto vērtību

Ja citus gadus, meklējot dāvanu mammai, svētku priekšvakarā rikšoji pa veikaliem, cenšoties “nomedīt” vislabāko dāvanu, tad šogad vari šo darbiņu paveikt, izvairoties no rindām un stresa. Iepirkšanās internetā šobrīd ir veselībai drošākais risinājums, turklāt ļaus ietaupīt arī laiku, nervus un naudu, veicot daudz pārdomātākus pirkumus.

Lai dāvanai būtu īpaša pievienotā vērtība, atbalsti vietējos ražotājus, izvēloties, piemēram, pašmāju amatnieku vai skolēnu mācību uzņēmumu darinājumus.

Iespēja izpaust režisora talantu

Lai iepriecinātu mammu, liekot lietā mūsdienu tehnoloģijas, vari samontēt sirsnīgu video apsveikumu, izveidojot video kolāžu ar jūsu kopbildēm vai mazbērnu bildēm.

Foto: Shutterstock/TVNET kolāža

Panākumu atslēga būs aizkustinošs muzikālais pavadījums – nepārpējamā Raimonda Paula “Mātei” vai kāda no māmiņas mīļākajām dziesmām noteikti būs trāpījums desmitniekā. Alternatīva fotogrāfiju kolāžai var būt bērnu vai mazbērnu veidota koncertprogramma ar dzejoļiem, dziesmām vai pat pašu režisētu lugu. Jo, kāpēc gan ne!?

Pārsteigumi kino un mūzikas mīļotājām

Tā kā pieeja kino un teātriem šobrīd ir liegta, ir pieaudzis straumēšanas platformu skatītāju skaits. Laba dāvana mammai būs kādas interaktīvās televīzijas vai tiešsaistes filmu nomas abonements. Ja mamma ir kaismīga mūzikas fane, var sastādīt viņas iemīļotāko grupu tiešsaistes koncertu grafiku, nosūtot pašdizainētas “biļetes”.

Foto: Shutterstock/TVNET kolāža

Lai interaktīvās dāvanas saņemšanas process būtu īpaši interesants, to var veidot kā aizraujošu kvestu pa interneta plašumiem, mammai liekot izpildīt dažādus uzdevumus, soli pa solim nonākot līdz dāvanai.

Žanra klasika – apsveikums pa radio

Radio apsveikumi ir īsta klasika. Jā, iespējams, tas ir mazliet vecmodīgs risinājums, bet šajā juku laikā ilggadējām tradīcijām ir īpaša vērtība un šarms. Jūs taču piekritīsiet, ka teju katra mamma būs priecīga, baudot rīta kafiju un pankūkas, klausīties, kā viņu īpašajā dienā mīļi sveic sen neredzētie bērni un mazbērni.

Mīļākie ziedi

Tu noteikti zini, kādi ir tavas mammas mīļākie ziedi. Pat ja nevari viņai tos pasniegt personīgi, daudzi saloni piedāvā elegenti noformētus ziedu pušķus ar piegādi visā Latvijā. Lai pārsteigums izdotos, piesaki piegādi laicīgi, jo, kā zināms, Māmiņdiena ziedu saloniem ir viena no "karstākajām" darba dienām gadā.

Foto: Shutterstock/TVNET kolāža

Īpaši pārsteigumi no pašmāju spīdekļiem

Sagatavot personalizētu muzikālo apsveikumu svētkos dažādās sociālo tīklu platformās piedāvā arī virkne pašmāju mūziķu, kuriem šobrīd liegts koncertēt. Ja mammai patīk gatavot, uzdāvini viņai tiešsaistes meistarklasi – daudzi slaveni pavāri šobrīd piedāvā šādu opciju. Tāpat iespējams attālināti apgūt arī dārza dizainu, rotu gatavošanu, šūšanu un daudzas citas jaunas prasmes.

Izmantojot šādu risinājumu, nošausi divus zaķus ar vienu šāvienu – iepriecināsi mammu un atbalstīsi talantus.

Attālinātas bučas

Un, visbeidzot, īsta klasika, kuras efektivitāte ir pārbaudīta jau vairāk nekā gada garumā – “Zoom” – sabučo mammu kaut caur telefona vai datora ekrānu, par spīti visam sūtot viņai savu mīlestību, prieku, smaidus un gaišu noskaņu, lai svētki būtu patiešām izdevušies!

Foto: Shutterstock/TVNET kolāža

Nav svarīgi, kādu apsveikuma formu tu izvēlēsies, galvenais – neaizmirsti mammai pateikt paldies!

Raksts tapis sadarbībā ar Bella Baby Happy.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu