Par 6,9 miljoniem eiro pārdod Mindeļa villu Āgenskalnā (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Baltic Sotheby's International Realty

Par 6,9 miljoniem eiro pārdod bijušā Rīgas Gumijas fabrikas īpašnieka Johana Vilhelma Mindeļa villu Āgenskalnā, liecina sludinājums "premium" klases nekustamo īpašumu kompānijas "Baltic Sotheby's International Realty" mājaslapā.

Savrupnams atrodas pie Kobes dārza netālu no Māras dīķa un Kalnciema kvartāla, kā arī Āgenskalna tirgus. Trīsstāvu ēkas platība ir 1830 kvadrātmetri, bet apkārt esošā dārza platība ir 13 916 kvadrātmetri.

Sludinājumā teikts, ka villa ir viena no pirmajām mūra dzīvojamajām ēkām Pārdaugavā, kuras arhitekts bija Edmunds fon Trompovskis.

Nams celts 1887.gadā un no citām tā laika mūra celtnēm atšķiras ar sarežģīto arhitektūru - daudziem balkoniem, terasēm, erkeriem un rizalītiem. Apjomu plastikā bagātās eklektisma celtnes arhitektoniskajā apdarē izmantotas renesanses formas. Pēc Otrā pasaules kara ēkā iekārtota medicīnas skolas kopmītne. 1992.gadā tā pamesta, bet 1999.gadā tika sākti atjaunošanas darbi, paredzot iekārtot atpūtas iestādi.

Ēkas renovācijā ieklāts mozaīkas parkets, atjaunotas vitrāžas, renovācijā izmantoti augstvērtīgas kvalitātes materiāli, kas veidoti pēc individuālā pasūtījuma. Ēkas pirmajā stāvā atrodas reprezentatīvās telpas - galerijas zāle, kabinets un virtuve, ziemas dārzs ar izeju uz terasi, baseins un sauna, otrajā stāvā atrodas saimnieku un četras viesu guļamistabas un atsevišķa garderobes istaba, divas atpūtas istabas. Cokolstāvā ierīkota atpūtas zāle ar kamīnu un biljarda zāle, saimniecības telpas un trenažieru zāle.

Ēka savienota ar garāžu, kas piemērota arī kolekcionāru auto izstādīšanai. Māju ieskauj plašs, kopts dārzs ar dažādiem augiem no visas pasaules, kuru papildina ūdens elementi un skulptūras, apgaismojums un celiņi. Dārzā izvietots arī dārza namiņš ar savu virtuvi un terasi ar skatu uz dārzu.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu