Šonedēļ notiks Gaisa spēku militārās mācības "Silent Owl" (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
NBS helikopters. Ilustratīvs attēls.
NBS helikopters. Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens/LETA

No trešdienas, 5.maija, līdz 8.maijam Nacionālo bruņoto spēku Aviācijas bāzē Lielvārdē un Ventspils novada Vārves pagastā notiks militārās mācības "Silent Owl", lai pārbaudītu un pilnveidotu Gaisa spēku Gaisa telpas novērošanas eskadriļas un Zemessardzes spējas rīkoties krīzes situācijās, aģentūru LETA informēja Aizsardzības ministrijā.

Mācību laikā Gaisa spēku Gaisa telpas novērošanas eskadriļa kopā ar Zemessardzes 46.kājnieku bataljonu pārbaudīs un pilnveidos spēju veikt kopējus uzdevumus.

Ministrijā uzsver, ka mācību laikā tiks stingri ievērotas Covid-19 izplatības ierobežošanai noteiktās drošības prasības.

Gaisa spēku Gaisa telpas novērošanas eskadriļas uzdevumi ir nodrošināt nepārtrauktu Latvijas gaisa telpas novērošanu un veikt Latvijas gaisa telpas kontroli normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā.

Zemessardzes 46.kājnieku bataljona galvenie uzdevumi ir uzturēt augstu profesionalitāti un kaujas gatavību, regulāri paaugstinot kaujas spējas, lai nepieciešamības gadījumā veiktu valsts aizsardzības uzdevumus un sniegtu atbalstu valsts un pašvaldības institūcijām. 46.kājnieku bataljona atbildības teritorija ietver Ventspils, Talsu, Dundagas, Rojas, Mērsraga novadus, kā arī Ventspili un Talsus.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu