"Situācija ir pārāk neskaidra." Arī šogad "Oktoberfest" nenotiks (1)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Covid-19 pandēmijas dēļ otro gadu pēc kārtas atcelti tradicionālie Minhenes alus svētki "Oktoberfest", pirmdien paziņojis Bavārijas federālās zemes premjerministrs Markuss Zēders.

Lielu sabiedrisku pasākumu, tostarp "Oktoberfest", organizēšana Bavārijā šogad nebūs iespējama, pēc tikšanās ar Minhenes mēru Dīteru Reiteru atzina Zēders.

"Situācija ir pārāk neskaidra," norādīja premjers.

"Klasiskajās alus teltīs lielajos festivālos sociālo distancēšanos, maskas un citus pasākumus faktiski nav iespējams īstenot," piebilda premjers.

Tikmēr Reiters atzinis, ka "Oktoberfest" atcelšana sagādās lielu vilšanos miljoniem cilvēku, kā arī radīs "eksistenciālas sekas" daudzu cilvēku iztikai.

"Oktoberfest" ik gadu piesaista aptuveni sešus miljonus apmeklētāju, bet 2020.gadā pirmo reizi kopš Otrā pasaules kara alus svētki tika atcelti.

Tomēr senāk "Oktoberfest" vairākkārt kritis par upuri epidēmijām. Holēras dēļ alus teltis palika tukšas 1854. un 1873.gadā.

Tikmēr plašumā vēršoties vakcinācijas kampaņai un mazinoties jauno inficēšanās gadījumu skaitam, Vācijas valdība pirmdien sākusi izvērtēt iespējas atvieglot karantīnas ierobežojumus tiem cilvēkiem, kas pilnībā vakcinējušies pret Covid-19.

Dažas federālās zems vakcinētajiem jau atcēlušas kontaktēšanās ierobežojumus, bet nedēļas beigās gaidāmi nacionāla mēroga atvieglojumi.

Tomēr finanšu ministrs Olafs Šolcs intervijā mediju grupai "Funke" pirmdien izteicies, ka par tādiem lieliem pasākumiem kā "Oktoberfest" vēl nav pamata runāt.

"Mums līdz turpmākajam jāizvairās no lieliem pūļiem ierobežotās platībās," norādījis ministrs.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu