Uz Latvijas vīriešu izlases treniņnometni pirms Eiropas Zelta līgas uzaicināti 16 volejbolisti

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas volejbola izlase
Latvijas volejbola izlase Foto: CEV

Latvijas vīriešu izlases treniņnometnē pirms Eiropas Zelta līgas sacensībām piedalīsies 16 volejbolisti, pirmdien informē Latvijas Volejbola federācija (LVF).

Izlases kandidātu saraksts ir tapis, ņemot vērā gan volejbolistu pašsajūtu pēc sezonas, gan mērķus Eiropas Zelta līgā un gatavošanos Eiropas čempionāta finālturnīram rudenī.

Latvijas vīriešu volejbola izlasei šovasar plānoti divi treniņcikli, gatavojoties Eiropas meistarsacīkšu finālturnīram. Pirmais būs Eiropas Zelta līgas sacensības un trīs pārbaudes spēles ar Igauniju, bet otrais sāksies jūnija beigās.

"Minimālais uzdevums būs saglabāt vietu Zelta līgā arī nākamā sezonā," par mērķiem pirmajā spēļu ciklā saka Latvijas valstsvienības galvenais treneris Avo Kēls. "Nākamais uzdevums - kopā ar trim pārbaudes spēlēm pret igauņiem īsā laikā sanāks deviņas spēles, kurās gribu dot iespēju sevi pierādīt vairākiem jaunajiem spēlētājiem. Turklāt pirmais periods būs ļoti intensīvs. Tāpēc spēlētājus, kuriem ir kādas veselības problēmas pēc sezonas, Zelta līgas mačos sastāvā neiesaistīsim un ļausim viņiem savest kārtībā veselību."

Pirmajā izlases sabraukumā no ierastām izlases vērtībām nepiedalīsies Hermans Egleskalns, Zigurds Adamovičs un Deniss Petrovs.

Egleskalnam un Adamovičam ir nelielas veselības likstas, bet Petrovs spēlētu, ja tas būtu vajadzīgs.

"Petrovs jūtas labi un teica, ka var spēlēt, ja vajag," par teicamu sezonu Krievijā aizvadījušo cēlāju Petrovu saka treneris. "Pats piedāvāju, ka šoreiz gribētu Zelta līgā iztikt bez viņa, lai vairāk pārbaudītu pārējos izlases cēlājus. Deniss turpinās gatavoties individuāli," izvēli skaidro treneris.

Nekāda atpūta negaida arī tos, kuri netiks iekļauti 16 kandidātu sarakstā Zelta līgas mačiem. Jūnija beigās sāksies gatavošanās otrais cikls, bet tie, kas nespēlēs Zelta līgā, būs saņēmuši gatavošanās plānus un individuāli trenēties sāks divas nedēļas pirms jūnija beigām.

Runājot par "otrajiem tempiem", treneris bilst, ka "Romāns Saušs pats ļoti gribēja piedalīties Zelta līgas spēlēs, kaut gan mums viņš nav jāpārbauda un viņš labi spēlēja Somijā". Tāpat viņu interesē, kā pēc sezonas Šveicē šajā pozīcijā laukumā izskatīsies Edvarts Buivids, kurš iepriekš izlasē darbojies diagonālā spēlētāja postenī.

Kēls vēlreiz uzsver, ka tie spēlētāji, kuri nepiedalīsies Eiropas Zelta līgas turnīrā, nav aizmirsti un tiks aicināti uz izlases treniņiem jūnija beigās, kad visiem būs iespēja sevi pierādīt, un uz Eiropas čempionāta finālturnīru brauks labākie.

Būs arī izmaiņas treneru kolektīvā. Fiziskās sagatavotības treneris Tarmo Tītss ir nolēmis vairāk pievērsties tenisistes Anetes Kontaveitas trenēšanai un kopā ar viņu dosies uz lielajiem turnīriem, tai skaitā olimpiskajām spēlēm Tokijā un ASV atklāto čempionātu augusta beigās.

Tāpēc viņam atrasts aizstājējs Raigo Kodresa personā, kurš ikdienā strādā "Audentes" sporta klubā Tallinā un ir strādājis par fiziskās sagatavotības treneri Igaunijas Baltijas līgas klubos un Igaunijas jauniešu izlasēs.

Tā kā līgumu ar Belgorodas klubu "Belogorje" uz nākamo sezonu ir parakstījis treneris Boriss Kolčins, viņš komandai varēs palīdzēt vien Eiropas Zelta līgā. Tāpat kā iepriekš Kēlam trenera amatā asistēs Guntis Atars.

Tāpat izlasei tikai 11.maijā varēs pievienoties izlases jaunākais dalībnieks Gustavs Auziņš, kuram maija sākumā kopā ar Latvijas U-17 zēnu izlasi jāpiedalās Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā Horvātijā.

Eiropas Zelta līgas grupu turnīra sacensības divos apļos notiks no 28.maija līdz 6.jūnijam, bet finālčetrinieka cīņas Beļģijas pilsētā Kortrijkā ieplānotas 19. un 20.jūnijā.

Latvijas izlases pretinieces Eiropas Zelta līgā būs Igaunija, Spānija un Beļģija.

Savukārt Eiropas čempionāta finālturnīrs ar 24 komandu līdzdalību plānots no 1. līdz 18.septembrim četrās valstīs - Igaunijā, Somijā, Čehijā un Polijā.

Latvijas vīriešu volejbola izlases kandidātu saraksts Eiropas Zelta līgas mačiem:

Cēlāji: Edvīns Skrūders (Jēkabpils "Lūši"), Jānis Jansons (Nikosijas APOEL, Kipra);

Otrā tempa uzbrucēji: Romāns Saušs ("VaLePa"), Kristaps Šmits (Jēkabpils "Lūši"), Patriks Pinka ("RTU Robežsardze"/"Jūrmala"), Atvars Ozoliņš ("Parnu", Igaunija), Edvarts Buivids ("Lindaren Volley Amriswill", Šveice);

Diagonālie spēlētāji: Kristers Dardzāns, Jānis Medenis (abi - Jēkabpils "Lūši"), Kristaps Platačs ("Parnu", Igaunija);

Pirmā tempa spēlētāji: Renārs Pauls Jansons ("RTU Robežsardze"/"Jūrmala"), Toms Švans ("Parnu", Igaunija), Gustavs Freimanis, Vladislavs Blumbergs (abi - Jēkabpils "Lūši");

"Libero": Ingars Ivanovs ("RTU Robežsardze"/"Jūrmala"), Gustavs Auziņš ("Limbaži"/MSĢ).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu