Freimaņa un Bērziņa pārstāvētā "Stelmet Enea" Polijas čempionāta finālsērijā nonāk iedzinējos ar 1-3

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rolands Freimanis
Rolands Freimanis Foto: Tomasz Browarczyk

Latvijas basketbolisti Rolands Freimanis un Jānis Bērziņš pirmdien kopā guva 14 punktus Polijas čempionāta finālsērijas ceturtajā spēlē, viņu pārstāvētajai Zelonas Guras "Stelmet Enea" ciešot zaudējumu un sērijā nonākot iedzinējos ar 1-3.

Latviešu pārstāvētā komanda viesos ar 80:95 (21:23, 12:34, 24:13, 23:25) zaudēja Lielpolijas Ostruvas "Stal" vienībai, sērijā līdz četrām uzvarām nonākot iedzinējos ar 1-3.

Bērziņš spēli sāka pamatsastāvā un uz laukuma dēļiem pabija 24 minūtes un desmit sekundes, šajā laikā gūstot 11 punktus un grozā raidot trīs no pieciem tālmetieniem un abus soda metienus, bet garām aizmetot vienīgo divpunktu metienu. Viņš arī izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, vienreiz rezultatīvi piespēlēja, vienreiz pārkāpa noteikumus, izprovocēja četras piezīmes un iekrāja efektivitātes koeficientu 14.

Tikmēr Freimanis laukumā pavadīja 19 minūtes un 23 sekundes, kuru laikā realizēja vienīgo "trejaci", gūdams divus punktus. Tāpat viņš izcīnīja divas atlēkušās bumbas, pieļāva vienu kļūdu, piecreiz pārkāpa noteikumus, pāragri pamezdams spēli, izprovocēja vienu piezīmi un tika pie efektivitātes koeficienta četri.

Viesiem ar 19 punktiem un piecām atlēkušajām bumbām izcēlās Džefrijs Grosels, bet pretiniekiem 25 punktus, piecas atlēkušās bumbas un septiņas rezultatīvas piespēles sakrāja Džeimss Florenss.

Pusfinālā Zelona Guras vienība ar 3-0 pieveica Vroclavas "Slask", bet "Stal" ar 3-0 pārspēja Varšavas "Legia".

Ceturtdaļfinālā "Stal" ar 3-1 pieveica Mārtiņa Laksas pārstāvēto Ļubļinas "Start".

Pagājušajā sezonā Covid-19 dēļ izslēgšanas spēles netika aizvadītas, par uzvarētāju pasludinot Zelona Guras komandu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu