Pēc 27 gadiem laulībā Bils un Melinda Geitsi nolēmuši šķirties (10)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Pēc 27 gadu ilgas laulības Bils un Melinda Geitsi nolēmuši šķirties, liecina pāra paziņojums mikroblogošanas vietnē "Twitter".

Geitsi ir viens no pasaules bagātākajiem pāriem, kuru kopējā bagātība tiek lēsta uz 130 miljardiem dolāru, un viņi caur savu kopējo Bila un Melindas Geitsu fondu labdarībai novirzījuši desmitiem miljardus dolāru.

Paziņojot par šķiršanos, pāris pavēstīja, ka turpinās savu kopīgo darbu fondā, kurš finansē programmas veselības, dzimumu līdztiesības, izglītības un citās jomās.

"Pēc ilgām domām un daudz darba pie mūsu attiecībām mēs esam pieņēmuši lēmumu izbeigt mūsu laulību," teikts Geitsu kopīgajā paziņojumā. "Pēdējos 27 gados mēs esam izaudzinājuši trīs neticamus bērnus un uzbūvējuši fondu, kas strādā visā pasaulē, lai ļautu cilvēkiem vadīt veselīgas, produktīvas dzīves."

"Mums joprojām ir kopīga ticība šai misijai un mēs fondā turpināsim mūsu darbu kopā, taču mēs vairs neuzskatām, ka varam augt kopīgi kā pāris nākamajā mūsu dzīves posmā," teikts paziņojumā. "Mēs lūdzam telpu un privātumu mūsu ģimenei, mums sākot ceļu šajā jaunajā dzīvē."

Paziņojumā netiek sniegta cita informācija par šķiršanos.

Bils Geitss ir 65 gadus vecs, bet Melinda- 56. Viņi satikās 1987.gadā drīz pēc tam, kad Melinda pievienojās Geitsa dibinātajai "Microsoft", un apprecējās 1994.gadā.

Viņu fonds ir viens no bagātākajiem pasaulē un pēdējās divās desmitgadēs grantos piešķīris vairāk nekā 54 miljardus dolāru.

Pagājušajā gadā fonds piešķīra 250 miljonus dolāru cīņai ar koronavīrusa pandēmiju un daļa naudas tika novirzīta vakcīnu izplatīšanai Āfrikā un Dienvidāzijā.

Pirms diviem gadiem par šķiršanos paziņoja cits no pasaules bagātākajiem cilvēkiem - kompānijas "Amazon" dibinātājs Džefs Bezoss - un viņa sieva Makenzija Skota.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu