No šodienas uzturlīdzekļu parādnieki nevar spēlēt azartspēles (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Azartspēles. Ilustratīvs attēls.
Azartspēles. Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens/LETA

Šodien 4.maijā spēkā stājas Tieslietu ministrijas (TM) izstrādātie grozījumi Uzturlīdzekļu garantiju fonda likumā, kas paredz aizliegumu uzturlīdzekļu parādniekiem spēlēt azartspēles, aģentūru LETA informēja TM.

Aizliegums uzturlīdzekļu parādniekiem spēlēt azartspēles attieksies uz azartspēļu un izložu reglamentējošajos normatīvajos aktos noteiktajām azartspēlēm, interaktīvām azartspēlēm un interaktīvām izlozēm.

Azartspēļu organizētājiem turpmāk būs pienākums nodrošināt, lai uzturlīdzekļu parādnieks neatrastos azartspēļu organizēšanas vietā un parādniekam tiktu liegta piekļuve interaktīvo azartspēļu tīmekļvietnei. Tāpat azartspēļu organizētājam azartspēļu organizēšanas vietā būs jāidentificē konkrētā persona un, izmantojot tam pieejamo datu pārbaudes risinājumu, jāpārliecinās, ka persona nav parādnieks. Ja tiks konstatēts, ka persona ir uzturlīdzekļu parādnieks, tai būs liedzams atrasties spēles organizēšanas vietā.

TM norāda, ka projekts tika virzīts, lai nepieļautu to, ka uzturlīdzekļu parādnieks savus finansiālos līdzekļus iztērē azartspēlēs, nevis primāri nodrošina bērnu ar uzturlīdzekļiem.

Pēc TM sniegtās informācijas, kopējais uzturlīdzekļu nemaksātāju parādsaistības pret valsti uz 2021.gada janvāri pārsniedz 403 miljonus eiro.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu