Video ⟩ Balceram negatīva lietderība "Sharks" zaudējumā papildlaikā

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Latvijas uzbrucēja Rūdolfa Balcera pārstāvētā Sanhosē "Sharks" vienība pirmdien piedzīvoja zaudējumu Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē.

"Sharks" savā laukumā ar rezultātu 4:5 (1:1, 2:0, 1:3, 0:1) pagarinājumā zaudēja Kolorādo "Avalanche".

Sanhosē vienība piedzīvoja 11.neveiksmi pēdējās 13 spēlēs un oficiāli atvadījās no izredzēm piedalīties Stenlija kausa izcīņā. "Sharks" trešo reizi komandas vēsturē divas sezonas pēc kārtas nav iekļuvusi "play-off". Iepriekš tas nesanāca 1992. un 1993.gadā, kad komandu pārstāvēja Artūrs Irbe abas divas sezonas un Sandis Ozoliņš vienu sezonu, un 1996. un 1997.gadā.

Spēles pirmajās sešās minūtēs ar gūtiem vārtiem apmainījās Evanders Keins un Miko Rantanens, bet otrā perioda pirmajās astoņās minūtēs Tomāšs Hertls un Keins nostiprināja mājiniekiem vadību. Arī trešā perioda ievadošās četras minūtes bija rezultatīvas - vispirms Valērijs Ņikuščins vienus vārtus atguva, bet pēc tam Timo Maiers, Balceram aizsedzot Filipa Grūbauera skatu, panāca 4:2.

Tuvojoties perioda vidum, Gabriels Landeskogs vēlreiz samazināja "Sharks" pārsvaru, bet nepilnas četras minūtes pirms pamatlaika beigām Nazems Kadri panāca 4:4.

Spēle turpinājās pagarinājumā, kurā pēc 41 nospēlētas sekundes Andrē Burakovskis ar metienu "Sharks" aizsarga Brenta Bērnsa aizsegā atnesa viesiem uzvaru. Šajā epizodē aizsardzības zonā atradās arī Balcers.

Latviešu uzbrucējs šajā spēlē uz ledus sabija 19 minūtes un 31 sekundi, no tām divas minūtes un 12 sekundes mazākumā. Liepājnieks šajā spēlē pielietoja trīs spēka paņēmienus, bloķēja divus metienus un cīņu noslēdza ar negatīvu lietderības koeficientu -2.

Balcers šosezon 37 spēlēs guvis septiņus vārtus, atdevis deviņas rezultatīvas piespēles un sakrājis negatīvu lietderības koeficientu -5. Pēdējās divās cīņām viņam bijusi negatīva lietderība -6.

"Sharks" ar 46 punktiem 52 spēlēs ieņem septīto vietu Rietumu divīzijā, kur "Avalanche" ar 72 punktiem 50 cīņās ir otrā.

Trešdien abas komandas vēlreiz spēkosies savā starpā, bet pēc tam "Sharks" vienībai būs palikušas trīs spēles 2020./2021.gada sezonā.

Ierasti NHL regulārajā čempionātā komandas katra aizvada pa 82 mačiem, taču šajā sezonā līdz 16.maijam vienības katra izspēlēs 56 dueļus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu