Itālijas hokeja izlasē diviem hokejistiem Covid-19; viens gadījums arī Vācijas valstsvienībā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Itālijas un Vācijas hokeja izlasēs, kas būs Latvijas pretinieces 2021.gada pasaules čempionāta apakšgrupā, konstatēti ar Covid-19 inficēšanās gadījumi.

Otrdien Itālijai Bīlē bija ieplānota spēle ar Šveices izlasi, taču Covid-19 tika konstatēts diviem itāļu hokejistiem un mačs tika atcelts.

Kā informē Itālijas Ledus sporta veidu federācija (FISG), abi inficētie spēlētāji nekavējoties pametuši izlasi un devušies pašizolācijā. FISG norāda, ka izlase ievērojusi visas Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) sanitārā protokola prasības.

Itālijas izlase sagatavošanās posmu turpinās Boldzāno, kur nedēļas nogalē iecerētas divas pārbaudes spēles ar Austriju.

Savukārt Vācijas valstsvienībā divos Covid-19 testos inficēšanās konstatēta izlases galvenā trenera asistentam Metam Makilveinam. Šī iemesla dēļ tika atcelts otrdien paredzētais treniņš un visi komandas pārstāvji šobrīd atrodas viesnīcā pašizolācijā.

Vācijas Ledus hokeja federācija (DEB) ziņo, ka Makilveinam pirms tam bija negatīvs Covid-19 tests. Treneris esot jau vakcinējis pret Covid-19.

Piektdien un sestdien Vācijas izlasei paredzēti mači ar Baltkrieviju, bet nākamais treniņš ir ieplānots ceturtdien.

2021.gada pasaules čempionāts Rīgā notiks no 21.maija līdz 6.jūnijam.

B apakšgrupā, kur ir Latvija, Kanāda, Somija, ASV, Vācija, Norvēģija, Itālija un Kazahstāna, mači notiks "Arēnā Rīga", bet A apakšgrupas izlases Krievija, Zviedrija, Čehija, Šveice, Slovākija, Dānija, Baltkrievija un Lielbritānija savus dueļus aizvadīs Olimpiskā sporta centra futbola laukumā ierīkotajā ledus laukumā.

Februārī IIHF Padome nobalsoja par Rīgas apstiprināšanu par vienīgo 2021.gada pasaules hokeja čempionāta rīkotāju. Šī gada pasaules čempionāts bija jāuzņem Minskai un Rīgai, taču 18.janvārī IIHF Padomes sēdē Baltkrievijas galvaspilsētai tika atņemtas meistarsacīkšu rīkotāju tiesības.

2022.gadā turnīru plānots uzņemt Somijai (Helsinkiem un Tamperei), 2023.gadā - Krievijai (Sanktpēterburgai), 2024.gadā Čehijai (Prāgai un Ostravai), bet 2025.gadā - Zviedrijai un Dānijai.

Rīga pasaules meistarsacīkstes līdz šim vienīgo reizi uzņēmusi 2006.gadā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu