Latviešu valodas aģentūras akcijā saņemti 225 literatūrā atrasti interesanti vārdi latviešu valodā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Eli Defaria, Unsplash

Latviešu valodas aģentūras rīkotajā akcijā "Izdaiļo valodu!" iesūtīti kopumā 225 latviešu oriģinālliteratūrā vai latviski tulkotajos daiļdarbos atrasti interesanti, neparasti un emocionāli piesātināti vārdi, aģentūrai LETA pavēstīja Latviešu valodas aģentūras projektu koordinatore Ieva Vāvere.

Viņa informēja, ka no visiem akcijā iesūtītajiem vārdiem 145 rasti latviešu oriģinālliteratūrā, bet 80 - tulkojumos. Vārdi pieejami akcijas vietnes "vards.valoda.lv" sadaļā "Iesniegtās atbildes":

Vāvere uzsvēra, ka akcijas mērķis bija ne tikai rosināt lasīt, bet arī vienuviet apkopot spēcīgus, nozīmīgus, daiļus vārdus, kam latviešu valodā jau ir sava stabila vieta, kā arī jaundarinājumus, kas piešķir unikalitāti kādam izteikumam.

Akcijas vietnes sadaļā "Multimediji" iespējams noskatīties un noklausīties vēstījumus par daiļajiem vārdiem, ar kuriem dalījušies sabiedrībā zināmi un prasmīgi valodas lietotāji. Starp tiem ir Latvijas Rakstnieku savienības priekšsēdētājs, literatūrzinātnieks, rakstnieks Arno Jundze, Latviešu valodas aģentūras galvenā lingviste Evelīna Zilgalve, kardiologs, Latvijas Zinātņu akadēmijas viceprezidents, profesors Andrejs Ērglis, teātra un kino režisore, kino scenāriste Marta Elīna Martinsone, mūziķis, tekstu autors un Latvijas Universitātes Humanitāro zinātņu fakultātes lektors Arturs Skutelis un tulkotāja Māra Poļakova.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu