Ministrs: Sabiedrības vakcinācijas līmenis tagad atkarīgs no iedzīvotāju gribas potēties

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Vakcinācijas centrs Daugavpils sporta kompleksā

Masu vakcinācija pret Covid-19 Latvijā ir sākusies, un sabiedrības vakcinācijas līmenis tagad būs tīri atkarīgs no iedzīvotāju gribas potēties, šorīt Latvijas Radio sacīja veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).

Ministrs uzsvēra, ka vakcīnu pret Covid-19 nodrošinājums un vakcinēšanas tehniskā puse Latvijā beidzot ir sakārtota. Arī aizvadītājās svētku dienās ar potēšanu esot veicies gluži labi salīdzinājumā ar citām brīvdienām, un politiķis cer, ka kopumā šonedēļ izdosies sasniegt jaunu vakcinēto skaita rekordu.

Pavļuts atzina, ka kopumā vakcinēšanas līmeņa ziņā Latvija no pārējās Eiropas tomēr atpaliek par mēnesi un vairāk, bet viņš cer, ka jūnijā vai jūlijā situācija varētu izlīdzināties.

Politiķa skatījumā, tagad tieši cilvēku mudināšana vakcinēties būs galvenais uzdevums un izaicinājums vakcinēšanas organizēšanā. Tas tikšot darīts gan ar skaidrojošo darbu, gan lemjot par priekšrocībām vakcinētajiem iedzīvotājiem.

Runājot par Latgali, kur vērojama iedzīvotāju mazāka aktivitāte vakcinēties, politiķis pieļāva, ka problēmu cēlonis varētu būt nošķirta informatīvā telpa un sliktāk pieejami veselības aprūpes pakalpojumi.

Pavļuts atzīmēja, ka arī Latvijas atbildīgās institūcijas jau domājot par iedzīvotāju revakcinēšanu pret Covid-19, taču šajā jomā vēl esot divi lieli neskaidrie jautājumi - cik ilga būs esošo vakcīnu nodrošinātā aizsardzība pret Covid-19 un kā mainīsies vīrusa izplatības situācija, kur - jo vairāk paliek nevakcinētu cilvēku, jo pastāv lielākas vīrusa izdzīvošanas un mutācijas iespējas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu