VIDEO ⟩ Stefans Karijs vēlreiz pārraksta NBA tālmetienu rekordu grāmatu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Stefans Karijs
Stefans Karijs Foto: AP/ Scanpix

Stefans Karijs otrdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē sasniedza NBA rekordu iemestajos trīspunktu metienos.

Jau ziņots, ka Ņūorleānas "Pelicans" mājās pieveica Goldensteitas "Warriors" ar 108:103 (32:34, 24:23, 19:22, 33:24), revanšējoties par zaudējumu pirmdienas spēlē.

Viesiem uzvaru sasniegt nepalīdzēja arī Stefana Karija 37 punkti un deviņas atlēkušās bumbas. Tā viņam bija jau 34.spēle sezonā ar vismaz 30 gūtiem punktiem. Tomēr pārāk maz palīdzības tika sagaidīts no pārējiem komandasbiedriem, jo vienīgais, kurš sasniedza desmit punktu robežu, bija Endrjū Viginss ar 26 punktiem.

Trīskārtējais NBA čempions un divkārtējais līgas vērtīgākais spēlētājs Karijs sasniedza rekordu, iemetot 300 trīspunktu metienus 58 spēlēs šīs sezonas spēlēs. Ātrāk par viņu to nav izdarījis neviens.

Viņš arī kļuva par otro basketbolistu NBA vēsturē, kurš realizējis 2800 trīspunktniekus. Otrs ir Rejs Alens, kurš sakrājis 2973 precīzus metienus no trīspunktu līnijas.

Šosezon 33 gadus vecais "Warriors" uzbrukuma līderis ir metis trīspunktu metienus ar 42,6 procentu precizitāti.

Tāpat viņš ir līgas līderis vidēji spēlē iemesto trīspunktnieku skaitā (5,3 metieni) un izmestajos trīspunktu metienos spēlē (12,4). Turklāt neviens spēlētājs šosezon nav iemetis vairāk trīspunktnieku kā Karijs.

Karijs vidēji mačā šosezon ir guvis 31,5 punktus, aizvadot savu rezultatīvāko sezonu, izcīnījis 5,6 atlēkušās bumbas un izdarījis 5,7 rezultatīvas piespēles.

Uzvara "Pelicans" komandai ļāva saglabāt cerības sasniegt "play-in" turnīru.

Lonzo Bols ar 33 punktiem bija "pelikānu" labākais punktu guvējs. Zaions Viljamsons finišēja ar 23 punktiem, 12 atlēkušajām bumbām un septiņām rezultatīvām piespēlēm.

"Pelicans" ar bilanci 30-36 Rietumos atrodas 11.vietā, atpaliekot no pēdējā "play-in" vietā esošās Sanantonio "Spurs", kurai ir 31 uzvara 64 spēlēs.

NBA pamatturnīrā komandas aizvadīs 72 spēles, kas ir par desmit mazāk, nekā ierasts.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu