EZA sākusi vērtēt "Pfizer/Biontech" vakcīnas lietošanu bērniem vecumā no 12 līdz 15 gadiem (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Paula Čurkste / LETA

Eiropas Zāļu aģentūras (EZA) sākusi vērtēt "Pfizer/Biontech" Covid-19 vakcīnas "Comirnaty" lietošanu bērniem vecumā no 12 līdz 15 gadiem, aģentūru LETA informēja Zāļu valsts aģentūra (ZVA).

Attiecībā uz vakcīnu "Comirnaty", ZVA norāda, ka tā ir reģistrēta Covid-19 novēršanai cilvēkiem no 16 gadu vecuma. Vakcīna satur molekulu ar instrukciju olbaltumvielu ražošanai. Šis proteīns ir Covid-19 izraisītāja - koronavīrusa - sastāvdaļa. Vakcīna "Comirnaty" darbojas, sagatavojot organismu aizsardzībai pret šo koronavīrusu.

EZA Zāļu reģistrācijas komiteja veiks paātrinātu datu vērtēšanu, ko iesniedzis uzņēmums, kurš ir reģistrējis vakcīnu "Comirnaty". Komiteja veiks pašlaik notiekoša liela mēroga klīniskā pētījuma, kurā piedalījās pusaudži no 12 gadu vecuma, rezultātu vērtēšanu, lai izlemtu, vai ieteikt indikācijas paplašināšanu.

Pēc tam komitejas atzinums tiks nosūtīts Eiropas Komisijai juridiski saistoša gala lēmuma pieņemšanai, kas būs piemērojams visās ES dalībvalstīs.

"Pfizer/Biontech" vakcīna "Comirnaty" ES tika reģistrēta 2020.gada decembrī.

Jau ziņots, ka EZA otrdien paziņoja, ka sākusi izskatīt arī Ķīnas uzņēmuma "Sinovac" izstrādāto Covid-19 vakcīnu, lai novērtētu tās efektivitāti un drošumu, kas ir pirmais solis uz tās iespējamu apstiprināšanu izmantošanai Eiropas Savienībā (ES).

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu