Svētku brīvdienās robežsargi konstatēja vairākus viltotus Covid-19 testus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens / LETA

No 1.līdz 4.maijam Valsts robežsargi konstatēja piecas personas, kuras robežsargiem uzrādīja viltotus vai tādus Covid-19 testus, kas neatbilst robežsardzes rīcībā esošajiem paraugiem, aģentūrai LETA pavēstīja Valsts robežsardzes pārstāve Jolanta Babiško.

Sestdien, 1.maijā, Pāternieku robežkontroles punktā robežsargi konstatēja no Baltkrievijas ieceļojušu Nīderlandes pilsoni, kura robežsargiem uzrādīja tādu Covid-19 testu, kas neatbilst Valsts robežsardzes rīcībā esošiem paraugiem, savukārt Lidostas "Rīga" robežkontroles punktā konstatēta no Barselonas ieceļojusi Latvijas pilsone ar viltotu Covid-19 testu.

Abas personas sodītas pēc Administratīvo sodu likuma par pārkāpumiem pārvaldes, sabiedriskās kārtības un valsts valodas lietošanas jomā trešā panta pirmās daļas ar 500 eiro katra.

Savukārt 4.maijā Terehovas robežkontroles punktā robežsargi apturēja automašīnu, kuru vadīja 1987.gadā dzimušais Lietuvas pilsonis. Persona robežsargiem uzrādīja viltotu Covid-19 testu. Pret Lietuvas pilsoni sākta administratīvā lietvedība, persona nodota Valsts policijas amatpersonām tālāko procesuālo darbību veikšanai. Savukārt Lidostas "Rīga" robežkontroles punktā robežsargi konstatēja divus no Kijevas ieceļojušus Latvijas pilsoņus ar viltotiem Covid-19 testiem. Abām personām uzlikts sods 680 eiro apmērā.

Savukārt aizvadītās nedēļas darba dienās, no 26.līdz 30.aprīlim, robežsargi konstatēja desmit personas, kuras robežsargiem uzrādīja viltotus Covid-19 testus.

Tāpat aprīļa beigās viltotu Covid-19 testu uzrādīja viens Kazahstānas pilsonis, kurš bija ieceļojis no Varšavas, kā arī viens Krievijas pilsonis, kurš Latvijā ieceļoja no Minskas. Identisku pārkāpumu izdarīja arī Latvijas pilsonis, kurš ieceļoja no Londonas.

Pret Kazahstānas un Latvijas pilsoni uzsākta administratīvā lietvedība, Krievijas pilsonis sodīts pēc Administratīvo sodu likuma par pārkāpumiem pārvaldes, sabiedriskās kārtības un valsts valodas lietošanas jomā trešā panta pirmās daļas ar 680 eiro.

Savukārt 28.un 30.aprīlī, veicot imigrācijas kontroli uz autoceļa A2 un A7, Alūksnes novada Veclaicenes pagastā un Bauskas novada Brunavas pagastā robežsargi konstatēja divus Lietuvas, vienu Ukrainas un četrus Uzbekistānas pilsoņus, kuri robežsargiem uzrādīja tādus Covid-19 testus, kas neatbilst robežsardzes rīcībā esošajiem paraugiem.

Abi Lietuvas un viens Ukrainas pilsonis sodīti pēc Administratīvo sodu likuma par pārkāpumiem pārvaldes, sabiedriskās kārtības un valsts valodas lietošanas jomā trešā panta pirmās daļas ar 500 eiro katrs. Pret Uzbekistānas pilsoņiem uzsākta administratīvā lietvedība.

Kopumā robežsargi konstatējuši jau 55 personas, kuras uzrādīja viltotus vai tādus Covid-19 testus, kas neatbilst robežsardzes rīcībā esošajiem paraugiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu