VIDEO ⟩ Rīgas pašvaldības policisti dzinušies pakaļ Covid-19 slimniekam, kurš izbēdzis no slimnīcas (14)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: YuryKara/Shutterstock

Rīgas pašvaldības policisti 5. maijā dzinušies pakaļ kādam Covid-19 slimniekam, kurš bez ārstu ziņas bija pametis slimnīcu, vēsta raidījums "Degpunktā".

Rīgas pašvaldības policijas (RPP) Vidzemes pārvaldes pārstāvis Juris Inkins raidījumam "Degpunktā" stāstīja, ka 1.maijā, plkst. 13 RPP tika saņemta informācija, ka no infektoloģijas centra stacionāra bija aizgājis 43 gadus vecs Covid-19 slimnieks.

Ziņa par notikušo nodota visām Mežciemā, Purvciemā, Teikā un tuvējā apkaimē strādājošajam policijas patruļām un drīz vien meklējumi vainagojušies panākumiem, kad Teikā pamanīts kāds aprakstam atbilstošs kungs.

RPP Vidzemes pārvaldes pārstāvis stāstīja, ka, uzrunājot vīrieti un noskaidrojot viņa personību, tika noskaidrots, ka viņš ir atstājis infektoloģijas slimnīcu.

Šādu soli vīrietis skaidrojis ar neizturamiem apstākļiem un neizskaidrojamām bailēm palikt slimnīcā.

"Es nobijos. Nezinu [no kā]. Man vienkārši sākās panika un viss. Vienkārši, nereāla panika. Es viss, līdz pēdējam sēdēju, sēdēju, bet tad viens tur izrāva katetru, viņam sāka tecēt asinis. Tās asinis un viss, es sapratu, ka mājās," teica vīrietis.

Sazinoties ar infektoloģijas centra darbiniekiem, RPP noskaidroja, ka vīrieti nav nepieciešams obligāti vest uz slimnīcu un vīrietis ģimenes ārstu uzraudzībā var turpināt ārstēties savā dzīvesvietā. Veicot pārrunas ar vīrieti, noskaidrots, ka sabiedriskās vietās viņš nav pabijis, kā arī nav kontaktējies ne ar vienu personu. Ievērojot epidemiloģiskās drošības pasākumus, vīrietis nogādāts viņa dzīvesvietā, kā arī viņam izskaidrota pašizolācijas nepieciešamība.

Video: raidījuma "Degpunktā" sižets

Komentāri (14)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu