Hakeru uzbrukumā cietusi "Meduza" ziedojumu vākšanas kampaņa

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Dmytro Tyshchenko/shutterstock.com

Latvijā bāzētais krievu valodā rakstošais neatkarīgais tīmekļa medijs "Meduza" paziņojis par hakeru uzbrukumu tā ziedojumu vākšanas kampaņai, sakarā ar kuru tā trešdien tika apturēta, pavēstīja izdevuma redakcija.

Hakeri centušies noformēt vairākus simtus pārskaitījumu "Meduza", izmantojot zagtas banku kartes. Kā kontakta e-pasta adresi viņi uzrādījuši nejaušu burtu kombināciju. Maksājumus apstrādājošā sistēma lielāko daļu šādu maksājumu bloķējusi.

Hakeri ar masveida maksājumiem ar zagtām kartēm varēja panākt, ka izdevums zaudē naudu, veicot ziedojumu atmaksu, ņemot vērā komisijas maksu, bet atbalsta dienestu appludinātu sūdzības.

Lai aizsargātos no uzbrukumiem, redakcija padarījusi stingrākus karšu pārbaudes noteikumus un ziedošanas kampaņu atsākusi. Tiek norādīts, ka ziedojumus veikušo personu dati uzbrukumā nav cietuši.

2014.gadā dibinātā "Meduza" ir viens no vadošajiem neatkarīgajiem Krievijas medijiem.

Lai gan "Meduza", lai izvairītos no cenzūras, savu redakciju pārcēlusi uz Latviju, daļa izdevuma žurnālistu joprojām dzīvo Krievijā.

Latvijā reģistrētais uzņēmums "Meduza" 23.aprīlī Krievijā tika iekļauts to "ārvalstu mediju sarakstā, kas pilda ārvalstu aģentu funkcijas".

"Meduza" atzinusi, ka "ārvalstu aģenta" status izdevumam ir sliktas ziņas un nostāda to uz izdzīvošanas robežas. Izdevums paziņojis, ka zaudējis visus reklāmdevējus un sācis ziedojumu vākšanas kampaņu.

Organizācijām un personām, kas Krievijā atzītas par "ārvalstu aģentiem", jāatklāj savi finansējuma avoti un visas savas publikācijas attiecīgi jāmarķē. Pretējā gadījumā tām draud lielas sodanaudas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu