Mātes dienā izskanēs emocijām bagāts tautas mūzikas koncerts "Pasavēros saulītē"

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Sagaidot mātes dienu, Kultūras un tautas mākslas centrs "Ritums" piedāvā virtuālu tautas mūzikas koncertu "Pasavēros saulītē, portālu "Apollo" informē RPP IKSD Kultūras un tautas mākslas centra "Ritums".

Sagaidot mātes dienu, Kultūras un tautas mākslas centrs "Ritums" piedāvā virtuālu tautas mūzikas koncertu "Pasavēros saulītē", kas no 9.maija būs pieejams kultūras centra YouTube kontā: (https://www.youtube.com/channel/UCuVLjObfyuBOktuxyRTW0bw).

Saules siltuma un mātišķā spēka piepildīto koncertprogrammu veidojuši mūziķi - Aīda, Asnate un Aurēlija Rancānes un Edgars Zilberts. Muzikālajam materiālam vijoties cauri sievietes mūža gājumam, folkloristi atklājuši dažādās mātes tēla šķautnes latviešu folklorā. Māte, pirmsmāte, māte māmuliņa un citas šī tēla formas un ar tām saistītās cilvēciskās emocijas piesātina koncertprogrammu un uzbur īpašu svētku noskaņu.

Mūziķu dziedājumu koncertā bagātina arī rituālas darbības, Latvijas dabas skati kā arī tautas mūzikas instrumentu spēle.

Koncerta ieraksts būs pieejams ikvienam interesentam bez maksas neierobežotu laiku.

Koncerta tapšanu atbalsta Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments.

Tuvojas sirsnīgākie no pavasara svētkiem - Mātes diena. ? Un mēs gatavojam Jums pārsteigumu! Tirpiņu izraisošu emociju...

Posted by Kultūras un tautas mākslas centrs "Ritums" on Wednesday, May 5, 2021
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu