Bikses nost! Šodien tiek atzīmēta "diena bez biksēm"

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Edgars Kalmēns

Mēs visi zinām, cik patīkami pēc garas dienas novilkt ikdienas nomocītās drēbes. Šodien, maija pirmajā piektdienā, tiek svinēta diena, kad bez biksēm no mājas pieņemts iziet jau no paša rīta, vēsta portāls "National Today".

Bez bikšu dienas rašanās vēsture

Tam, kā šāda diena radusies, ir divas versijas.

Vieni stāsta, ka pirmie šo tradīciju 1980. gados sāka Teksasas universitātes studenti. Pēc eksāmenu nokārtošanas, bariņš studentu esot novilkuši bikses un pa skolas teritoriju staigājuši apakšveļā. Lai gan tas bijis joks, šāda tradīcija iegājusies līdz pat 2000. gadam, kad šajā trakumā pievienoties sāka arī citi štati un pasaules valstis.

Otrā versijā šo dienu nejauši sācis kāds vīrietis. Viņš lūdzis sievai izgludināt bikšu pāri pirms svarīgas tikšanās, tomēr, uztraukdamies par tās nokavēšanu, aizmāršīgais vīrietis izskrējis no mājām bez biksēm, bet atskārtis to, kad bijis jau metro. Tā kā risinājuma šai situācijai nebija, viņš tikai smaidīja un izlikās, ka nekas neparasts nav noticis.

Iesaistās iedzīvotāji visā pasaulē

It kā ar vienu šādu dienu gadā būtu par maz, ik gadu notiek tradicionālais bez bikšu brauciens ar metro. Tā kā Latvijā tāda nav, 2015. gadā šajā trakumā rīdzinieki metās, braucot ar tramvaju.

"The No Pants Subway Ride" ir ikgadējs globāls pasākums, ko 2002. gadā Ņujorkā iesāka kustība "Improv Everywhere". Pasākums norisinās vismaz 60 pasaules pilsētās. 

"Mūsu pasākumi ir veids, kā jautri pavadīt laiku pasākuma dalībniekiem, tiem, kas ierauga mūs, un tiem, kas skatās pēc tam video. Mums ļoti patīk iedomāties kaut ko lielisku un tad to realizēt dzīvē. Mēs mēģinām padarīt cilvēku ikdienu mazliet interesantāku. Mēs mēģinām pierādīt, ka izjokošanai nav jābūt saistītai ar apmulsumu vai pazemojumu, tā var vienkārši kādam likt smaidīt, smieties vai uz brīdi pārstāt domāt par apkārtējo pasauli," norāda akcijas rīkotāji.

Seko mums arī Instagram un TikTok – uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu