"Es vienkārši nezināju, ka esmu stāvoklī." Sieviete laidusi pasaulē mazuli lidmašīnā (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Kādai jaunajai māmiņai paveicās ar profesionāļu klātbūtni lidmašīnā uz Havaju salām - trešdien, 28. aprīlī, viņa pasaulē laidusi mazuli, par kuru nemaz nenojauta, vēsta aģentūra AP.

Lavija Monga bija ceļā uz Havaju salām, kad pēkšņi viņai sākās dzemdības un 29. grūtniecības nedēļā pasaulē nāca viņas dēls.

Sievietei par laimi, lidmašīnā atradās vairāki mediķi, kuri, neizmantojot īpašu ekipējumu, pieņēma dzemdības - nabassaites pārgriešanai viņi izmantoja kurpju šņores, bet mazuļa sirdsdarbību mērīja ar elektronisko rokas pulksteni.

"Mums bija jādarbojas ļoti šaurā vietā, kas bija visai izaicinoši, taču komandas darbs bija lielisks," sacīja viena no medmāsām, kas piedalījās dzemdībās.

@juliabernice

It’s the ‘baby being born while we’re above the Pacific Ocean’ for me

♬ original sound - Julia Hansen

"Es vienkārši nezināju, ka esmu stāvoklī un pēkšņi ne no kurienes uzradās šis mazais cilvēks.

"Man ļoti paveicās, ka lidmašīnā atradās vairāki mediķi, kuri parūpējās par mazuļa labsajūtu," sacīja pārsteigtā māmiņa.

Runājot par vārdu, Lavijas tēvs ierosināja jaundzimušo nosaukt tāpat kā ārstu, kurš pieņēma dzemdības - Glens. Šādu vārdu sieviete bērnam likt nevēlējās, tāpēc piedāvāja ārstam izdomāt bērna otro vārdu. Viņš lēma par labu Kaimanam.

Mazulītim intensīvās aprūpes nodaļā būs jāpavada vēl aptuveni desmit nedēļas.

Seko mums arī Instagram un TikTok – uzzini visu pirmais!  

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu