Trešdien pie Jelgavas vakcinācijas centra izveidojusies gara rinda

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Cilvēku rinda pie masu vakcinācijas punkta Ķīpsalas izstāžu hallē, kur ikvienam iedzīvotājam iespējams saņemt vakcīnu pret "Covid-19".
Cilvēku rinda pie masu vakcinācijas punkta Ķīpsalas izstāžu hallē, kur ikvienam iedzīvotājam iespējams saņemt vakcīnu pret "Covid-19". Foto: Sintija Zandersone/LETA

Trešdien pie Jelgavas vakcinācijas centra izveidojusies gara rinda, aģentūrai LETA pavēstīja Vakcinācijas projekta komunikācijas koordinatore Agnese Strazda.

Viņa norādīja, ka jau no rīta pie konkrētā vakcinācijas centra identificēta situācija, ka darbu nevarēja sākt viena no plānotajām vakcinācijas vienībām, un tas ietekmēja arī vakcinācijas tempu.

Strazda skaidroja, ka vakcinācijas veicējs operatīvi reaģējis un nodrošinājis papildu vakcinācijas vienību, bet rīta iekavētais sākums un nobīde no laika būtiski ietekmējusi visas dienas vakcinācijas tempu.

"Šodien Jelgavā bija vērojama arī ātrāka nākšana uz vakcinācijas vietu, līdz ar to joprojām uzsveram, ka uz vakcināciju jānāk maksimums 10 līdz 15 minūtes pirms apstiprinājumā norādītā laika," atzīmēja Strazda.

Viņa Vakcinācijas projekta vārdā atvainojās visiem iedzīvotājiem, kuri šodien Jelgavā gaidīja rindā, norādīdama, ka patlaban visi iedzīvotāji ir ielaisti centrā, un vakcinācija šodien tuvojas noslēgumam.

Jau ziņots, ka trešdien Latvijā fiksēts trešais lielākais vienā dienā pret Covid-19 sapotēto personu skaits, kā arī vēsturiski lielākais to cilvēku skaits, kuri saņēmuši vakcīnas otro devu, liecina Nacionālā veselības dienesta apkopotie jaunākie dati.

Trešdien Latvijā kopumā pret Covid-19 vakcinētas 11 704 personas, no kurām 5703 saņēmušas potes pirmo devu, 5933 - otro devu, bet 68 cilvēki vakcinēti ar "Johnson & Johnson" meitasuzņēmuma ražoto preparātu, kuram nepieciešama tikai viena deva.

Saskaņā ar jaunākajiem NVD datiem, līdz šim lielākais vienā dienā pret Covid-19 vakcinēto cilvēku skaits Latvijā tika fiksēts 28.aprīlī, kad poti saņēma 14 170 cilvēki, bet 29.aprīlī tika savakcinēti 13 353 cilvēki.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu