Daudzviet saglabājas augsts ūdens līmenis upēs

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Upe Iecava pavasara palu laikā. Ilustratīvs attēls.
Upe Iecava pavasara palu laikā. Ilustratīvs attēls. Foto: Zane Bitere/LETA

Latvijas centrālajos un austrumu novados lielā daļā upju saglabājas augsts ūdens līmenis, kas ir tuvu šā gada pavasara palu maksimālajam līmenim, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Mūsā pie Bauskas ūdens līmenis šīs nedēļas sākumā pakāpās par metru, un piektdien tas ir 1,1 metru augstāks nekā pirms nedēļas. Lielupē pie Mežotnes un Staļģenes ūdens līmenis ir attiecīgi 1,4 un 2,1 metru augstāks nekā pirms nedēļas, pie Jelgavas - aptuveni 60 centimetrus augstāks.

Iecavas pietekā Misā ūdens līmenis kāpis par diviem metriem un vēl turpina paaugstināties.

Ogres upes lejtecē kopš 4.maijā sasniegtā maksimuma ūdens atkāpies par 25-50 centimetriem, arī Mazajā Juglā ūdens līmenis ir pazeminājies, bet Lielajā Juglā pie Zaķumuižas tas vēl nav būtiski krities un ir 2,2 metrus augstāks nekā pagājušajā piektdienā.

Amatā pie Melturiem ūdens līmenis pazeminājies no 1,46 metriem otrdien līdz 1,22 metriem piektdien; upe joprojām ir laivojama.

Turpinās ūdens kāpums Gaujā. Kopš aprīļa beigām ūdens līmenis Gaujā pie Valmieras paaugstinājies par 1,1 metru, pie Siguldas - par 1,2 metriem.

Aiviekstē pie Lubānas ūdens līmenis šomēnes cēlies par 1,7 metriem, pie Aiviekstes HES - par metru. Tas turpina lēnām paaugstināties.

Pededzē pie Litenes ūdens līmenis kāpis par 1,4 metriem, Tirzā pie Lejasciema - par 1,7 metriem.

Kurzemes upēs un lielākajā daļā Latgales upju, kā arī Daugavā un Lielupes kreisā krasta pietekās ūdens līmeņa kāpums šonedēļ bijis mazāks.

Nākamās nedēļas pirmajā pusē gaidāms sauss, saulains un ļoti silts laiks, ūdens līmenis pazemināsies, temperatūra - paaugstināsies.

Patlaban ūdens temperatūra upēs, ezeros un jūrā ir galvenokārt +6..+9 grādi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu