VVC: Informatīvie materiāli par vakcinēšanu pret Covid-19 krievu valodā jāizplata nevis visiem, bet mērķētāk (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Avīzes. Ilustratīvs foto.
Avīzes. Ilustratīvs foto. Foto: Unsplash

Valsts valodas centrs (VVC) joprojām iestājas pret to, ka visā Latvijā latviešu un krievu valodās tiktu izplatīta informatīva "avīze" par vakcinēšanas pret Covid-19 jautājumiem.

VVC direktors Māris Baltiņš šorīt intervijā TV3 pauda viedokli, ka pastāv citi veidi, kā krievu valodā runājošos valsts iedzīvotājus informēt par vakcinēšanu pret Covid-19.

Viņš ir pārliecināts, ka pastāvošo normatīvo regulējumu mainīt nav nepieciešams, jo Ministru kabineta noteikumi paredz, ka ārkārtas situāciju un epidēmijas gadījumos informatīvajos materiālos līdztekus valsts valodai var lietot svešvalodas, līdz ar to nevarot apgalvot, ka kādam nebūtu šādu iespēju.

Tomēr Baltiņš atzina, ka citas normas liedz izplatīt visiem valsts iedzīvotājiem divvalodu informatīvos materiālus. VVC par to esot brīdinājis vakcinācijas projekta organizatorus, aicinot meklēt citus risinājumus.

VVC vadītājs domā, ka izplatīt informāciju krievu valodā iespējams citā - šaurākā un mērķētākā - veidā, piemēram, meklējot sadarbību ar pašvaldībām, kas varot zināt, kurā mājā kādā valodā runā, un attiecīgi izplatīt materiālus svešvalodā tieši konkrētām mājsaimniecībām, nevis bez skatīšanās visiem valsts iedzīvotājiem.

Savukārt runājot par 30.aprīlī izziņoto Krievijas lēmumu noteikt sankcijas viņam, liedzot turpmāk iebraukt Krievijā, Baltiņš sacīja, ka šī vēsts viņam bijusi pārsteigums, kas gan viņa dzīvē neko diži nemainot, jo Krievijā neesot bijis jau gadus desmit un arī neesot plānojis turp doties.

Baltiņš domā, ka kopumā šis Krievijas lēmums liecinot, ka Latvija konsekventi īsteno savu valodas politiku un nostiprina latviešu valodas pozīcijas.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu