"KPV LV" šodien gaida Kariņa atbildi jautājumā par Vitenberga atcelšanu no ekonomikas ministra amata

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Bijušais ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs.
Bijušais ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs. Foto: Paula Čurkste/LETA

Šodien tiek gaidīta Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) atbilde jautājumā par politisko piederību nomainījušā Jāņa Vitenberga atcelšanu no ekonomikas ministra amata, kas atbilstoši koalīcijas līgumam pienākas "KPV LV", aģentūrai LETA pauda "KPV LV" Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Māris Možvillo.

Pēc Vitenberga aiziešanas no "KPV LV" uz Nacionālo apvienību "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (NA) viņa līdzšinējās partijas "KPV LV" valde ir aicinājusi Vitenbergu atbrīvot no amata, lai partija varētu virzīt savu ekonomikas ministra amata kandidātu.

Možvillo skaidroja, ka premjera atbildes saņemšanas gadījumā pirmdien, 10.maijā, par to tiks spriests "KPV LV" valdes, frakcijas, ministru kopsēdē, kur tiks domāts par nākamajiem soļiem.

Lūgts komentēt premjera iepriekš pausto, ka viņš nerosinās Vitenberga atbrīvošanu no amata, Možvillo norādīja, ka viņa paša sarunā premjers nav teicis, ka atbilde būs "kategoriski nē". Arī publiski valdības vadītājs esot paudis, ka domā par atbildi un ka tā nebūšot kategoriska, sacīja "KPV LV" frakcijas vadītājs.

Politiķis norādīja, ka, ja likumdevēja līmenī noslēgts koalīcijas līgums netiek ievērots, tas rada šaubas, vai koalīcija spēj pieņemt kvalitatīvus lēmumus, ja paši neizpilda iepriekš panākto vienošanos.

Možvillo norādīja, ka nezina, kāda būs Kariņa atbilde, bet pieļāva iespēju, ka tā varētu būt "ceļa karte" tālākajam procesam. "Bumba ir premjera pusē," norādīja deputāts.

Ja gadījumā Vitenbergs saglabātu amatu, tad jāver vaļā koalīcijas līgums, lai vienoties par piedāvājumu "KPV LV" šodienas situācijā, uzsvēra "KPV LV" frakcijas vadītājs. Viņš vērsa uzmanību, ka premjera pārstāvētā "Jaunā vienotība" (JV) atbild par būtiskiem amatiem valdībā, lai gan tai ir ap desmit balsīm Saeimā. Možvillo pauda, ka tikpat labi uz situāciju var raudzīties tā, ka, ja jau "KPV LV" ir zaudējusi ministra amatu, tad solidāri būtu, ka no kāda ministra amata atteiktos arī JV.

Politiķis vērsa uzmanību, ka divi koalīcijas partneri, arī Jaunā konservatīvā partija, ir neapmierināti ar koalīcijas līguma pārkāpumiem.

Kā ziņots, Ministru prezidents Kariņš plāno ar partiju "KPV LV" pārrunāt jautājumu par politiskā spēka aicinājumu no ekonomikas ministra amata atcelt Vitenbergu, kurš nesen nomainījis politisko piederību no "KPV LV" uz NA.

"KPV LV" valde trešdienas vakarā ir vēlreiz nosūtījusi lūgumu Ministru prezidentam atcelt no ministra amata bijušo partijas biedru Vitenbergu. "KPV LV" uzsvēra, ka ministra tālākā palikšana amatā ir koalīcijas līguma pārkāpums, jo viņš pievienojies citai partijai.

Patlaban nav zināms, kad puses varētu tikties, bet par to informācija tiks sniegta atsevišķi.

LETA jau ziņoja, ka premjers LTV raidījumā "Rīta Panorāma" pauda viedokli, ka, neskatoties uz partiju domstarpībām, viņa vadītā valdība ir rīcībspējīga. Kariņš partiju domstarpības saista ar pašvaldību vēlēšanu tuvumu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu