"Ērkšķu" šovā iepazītā transpersona Linda pametusi Latviju un neplāno atgriezties (24)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Transpersona Linda
Transpersona Linda Foto: Privātais arhīvs

STV Pirmā! šova "Caur ērkšķiem uz..." pirmās sezonas dalībniece, transpersona Linda Šulce, pārcēlusies uz dzīvi Vācijā, kur krāj naudu dzimuma maiņas operācijai.

Izdevumam "Vakara Ziņas" Linda apstiprina, ka 2020. gada oktobrī viņa pārcēlās uz Vāciju netālu no Gotas.

Linda strādā kādā apģērbu noliktavā, kur sākusi darba gaitas kā pasūtījumu komplektētāja. 

Izdevumam viņa sarunas laikā vairākkārt uzsvērusi, ka Vācijā ir uz palikšanu, atgriezties Latvijā neplāno un nevēlas par to domāt.

"Šeit mani nevērtē pēc tā, kas esmu pēc pases, bet gan pēc tā, uz ko esmu spējīga un kāda esmu kā cilvēks. Pārliecināta esmu, jo strādāju ne to vieglāko darbu, un šādos apstākļos jau kādos divos mēnešos izpaužas visi plusi un mīnusi un jebkurš aptver, ko un kā tālāk. (..) Esmu šeit sešus mēnešus, un, ja līdz šim neesmu salūzusi, tad arī nesalūzīšu. Man šeit ir labi, man patīk. Tad kamdēļ lai es brauktu atpakaļ tur, kur man nav nekādas perspektīvas kā tikai atkal tirgot savu miesu?" skaidro Linda.

Vaicāta, kāda ir kolēģu attieksme pret Lindu, kuras pasē foto atbilst ikdienas izskatam, bet vārds un dzimums ne, viņa atzīst, ka darbā tiek uzrunāta vārdā Linda. "Vācu kolēģes, kuras arī zina, kas esmu, ja sākumā smīkņāja, tad tagad ir ļoti draudzīgas," norāda Linda un uzsver, ka saņem cieņpilnu attieksmi.

Foto: Lindas dzīve

Komentāri (24)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu