Vidzemē apturēts "Audi" autovadītājs bez tiesībām, kurš traucies ar ātrumu 184 km/h

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: LIUSHENGFILM/shutterstock.com

Vidzemē apturēts autovadītājs bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām, kurš traucies ar ātrumu 184 kilometri stundā (km/h), aģentūru LETA informēja Valsts policijas (VP) Vidzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Zane Vaskāne.

Svētdien, 2.maijā, ap plkst.15.30 Satiksmes uzraudzības rotas inspektori, veicot ikdienas satiksmes uzraudzību Līgatnes novadā, uz autoceļa Augšlīgatne - Skrīveri fiksēja kādu "Audi" markas automašīnu, kuras vadītājs bija īpaši steidzīgs.

Pēc Vaskānes teiktā, transportlīdzekļa vadītājs pārsniedza atļauto braukšanas ātrumu par vairāk nekā 90 kilometriem stundā - vietā, kur atļautais braukšanas ātrums ir 90 km/h, pārgalvīgais šoferis traucās ar 184 km/h.

Pārbaudot automašīnas vadītāju, policija konstatēja, ka pie "Audi" stūres sēdies 2001.gadā dzimis jaunietis, kuram nav transportlīdzekļu vadīšanas tiesību, sacīja Vaskāne.

Viņa norādīja, ka policijā sākti divi administratīvā pārkāpuma procesi - gan par transportlīdzekļa vadīšanu, ja nav transportlīdzekļu vadīšanas tiesību (transportlīdzekļu vadīšanas tiesības noteiktā kārtībā nav iegūtas), gan par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu vairāk par 60 km/h.

Valsts policija atgādina, ka atļautā braukšanas ātruma pārsniegšana samazina autovadītāja spēju laikus reaģēt uz apkārt notiekošo, tādējādi apdraudot gan paša, gan citu satiksmes dalībnieku drošību.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu