Pavļuts mudina steidzami sagatavot stingrāku ierobežojumu kopumu, ja Latvijā turpināsies saslimstības pieaugums (46)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Veselības ministrs Daniels Pavļuts.
Veselības ministrs Daniels Pavļuts. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Operatīvās vadības grupai un ekspertiem, balstoties uz iepriekš apspriesto "D+ konceptu", steidzami ir jāsagatavo apspriešanai valdībā stingrāku ierobežojošo pasākumu kopums, ja saslimstības ar Covid-19 kāpums Latvijā turpināsies, šādu nostāju aģentūrai LETA pauda veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).

Politiķis atzīmēja, ka saslimstības ar Covid-19 pieaugums Latvijā turpinās, un šobrīd pieauguma tendence esot nepārprotama. Līdz ar to ministrs ir pārliecināts, ka tālāka epidemioloģiskās drošības noteikumu un pasākumu atvieglošana šobrīd nav iespējama.

"Mēs nedrīkstam pieļaut Igaunijas notikumu atkārtošanos Latvijā," uzsver Pavļuts.

Slimību profilakses un kontroles centrs šodien atkārtoti ziņoja, ka epidemioloģiskā situācija Latvijā turpina pasliktināties. Pēc centrā paustā, saslimstības ar Covid-19 pieaugums no nedēļas uz nedēļu kopš aprīļa sākuma veido 35,5%, turklāt pagājušās nedēļas pieaugums pret iepriekšējām divām nedēļām ir 11,4%.

"Situācija stabili pasliktinās no nedēļas uz nedēļu," norāda SPKC.

Tostarp 6.maijā Latvijā atklāti kopumā 1036 jauni Covid-19 gadījumi, kas ir lielākais diennaktī reģistrēto gadījumu skaits kopš februāra - iepriekš vairāk nekā 1000 Covid-19 sasirgušo diennaktī tika reģistrēts 20.februārī, kad fiksēti 1069 gadījumi.

Arī Latvijas divu nedēļu kumulatīvais saslimstības rādītājs pēc nesenajām maija brīvdienām atkal ir pieaudzis no 416,6 gadījumiem aizvakar līdz 435,1 gadījumiem vakar.

Jau ziņots, ka marta sākumā Pavļuts pauda nostāju, ka būtu jāstrādā pie jaunu drošības pasākumu ieviešanas jaunā Covid-19 paveida ierobežošanai, vienlaikus valdībā vienojoties un gatavojoties nepieciešamības gadījumā ieviest stingrākus ierobežojumus.

Vēlāk, 26.martā, Ministru kabinets pieņēma zināšanai Krīzes vadības padomes sekretariāta izstrādātos kritērijus lokdauna ieviešanai gadījumā, ja būtiski pasliktināsies epidemioloģiskā situācija. Tā dēvētais "D+ koncepts" paredz ieviest lokdaunu, ja izpildās viens no vairākiem kritērijiem. Iepriekš Latvija jau bija ļoti tuvu tam, lai izpildītos kritērijs par 14 dienu Covid-19 kumulatīvā gadījumu skaita uz 100 000 iedzīvotāju pieaugumu, proti, ja tas augtu par 20%, tad būtu jālemj par lokdaunu.

Komentāri (46)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu