VIDEO ⟩ Lielveikala apsargu vaino vardarbībā pret nepilngadīgu bērnu par skrituļošanu stāvlaukumā (38)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Kāda pusaudža māte vaino tirdzniecības centra "Alfa" apsardzes darbinieku vardarbībā pret viņas 16 gadus veco dēlu, kurš bija devies uz tirdzniecības centra (TC) apakšzemes stāvlaukumu, lai tur braukātos ar skrituļdēli. Par to zēns pārmācīts, viņam nodarīti miesas bojājumi, puisis arī guvis psiholoģisku traumu, ziņo par apsarga rīcību šokētā māte, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Agneses dēls vairākkārt devies braukāties ar skrutuļdēli uz TC "Alfa" auto stāvlaukumu. Agrā pavasarī viņam par šo nodarbi aizrādīja apsargs un lūdza sekot uz apsardzes telpu.

Toreiz, ierodoties pakaļ dēlam, esot lūgusi uzrādīt iekšējās kārtības notikumu punktu, kas aizliedz skrituļot stāvlaukumā, bet viņai to neviens neuzrādīja. Agnese uzsvēra, ka vienīgie brīdinājumi izlīmēti pie ieejām veikala telpās, kas vēsta, ka tajās nedrīkst skrituļot.

Toreiz apsargu izsauktajiem Valsts policijas (VP) darbiniekiem nebija pretenziju pret zēnu, jo viņš nebija izdarījis likumpārkāpumu, gluži pretēji – policisti informēja, ka viņa ir tiesīga rakstīt iesniegumu par iespējamu prettiesisku aizturēšanu, ko veica apsargi, jo nav nodarīts likumpārkāpums, stāstīja Agnese. Toreiz miera labad Agnese nevērsās pret apsardzes darbiniekiem.

Nepatīkama pieredze nepilngadīgajam Agneses dēlam bija pēc dažām dienām, kad atkārtoti devās uz to pašu stāvlaukumu skrituļot kopā ar draudzeni. Agnese par dēla piedzīvoto stāsta no atvases un viņa draudzenes stāstītā. Notikušais daļēji iemūžināts arī dēla draudzenes viedtelefona kamerā.

Agnese par notikušo stāstīja: "Pēc bērnu stāstītā, viņi aizbrauca uz turieni, izvēlējās skeitot pašā maliņā, teju nekad nav nevienas automašīnas. Burtiski pēc dažām minūtēm atnāca apsargs, kurš ar brutalitāti vērsās un teica: "Kas tev nedalec?! Es tev tūlīt to dēli salauzīšu." Dēls teica, ka, kā es viņu mācīju, apstājās un teica, lai vai nu parāda noteikumu, ko pārkāpj vai kādu zīmi, jo jau iepriekš policija norādīja, ka nav likumpārkāpuma."

Kā stāstīja Agnese, dēls tika žņaugts, galva pulsējusi un jau melns gar acīm bija.

"Viņam bija sajūta, ka visa dzīve pazib gar acīm. Bet tas nebija viss. Viņš teica, ka vienā brīdī sapratis, ka nevajag pretoties," stāstīja Agnese.

Agnese teica, ka likumsargus izsauca viņa, nevis apsardzes darbinieki. Pusaudža māte ziņoja par vardarbību pret bērnu, iesniedzot iesniegumu policijā. Pēc notikušā Agnese dēlu nogādāja ārstniecības iestādē, kur konstatēja traumas – zilumus un sasitumus.

Video: raidījuma "Bez Tabu" sižets 

Komentāri (38)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu