"Giro d’Italia" velobrauciens Neilandam noslēdzies ar atslēgas kaula lūzumu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Krists Neilands
Krists Neilands Foto: AFP/SCANPIX

"Israel Start - Up Nation" šosejas riteņbraucējs Krists Neilands sestdien pēc sasniegtās 105.vietas "Giro d’Italia" daudzdienu velobrauciena pirmajā posmā ceļā uz viesnīcu guva atslēgas kaula lūzumu un ir spiests no velobrauciena izstāties, savā "Twitter" kontā ziņo riteņbraucēja komanda.

Jau ziņots, ka 8,6 kilometrus garajā individuālajā braucienā Neilands ierindojās 105.vietā 184 sportistu konkurencē, uzvaru posmā svinot "Ineos Grenadiers" riteņbraucējam no Itālijas Filipo Gannam.

"Atgriežoties viesnīcā, Neilands cieta ceļa negadījumā un tika nogādāts slimnīcā, kur izmeklēšana apstiprināja labā atslēgas kaula lūzumu," vēsta komanda savā "Twitter" kontā.

"Viņam būs nepieciešama operācija, un tāpēc svētdien viņš nedosies uz starta otrajā posmā," piebilsts paziņojumā.

Jau ziņots, ka individuālā brauciena trase bija bez lielākiem kāpumiem, un rezultāti bija ļoti blīvi. Labāko laiku sasniegt izdevās pasaules čempionam individuālajā braucienā Gannam, kurš finišēja pēc astoņām minūtēm un 47 sekundēm. Otro vietu ieņēma viņa tautietis Edoardo Afīni ("Jumbo Visma"), kurš uzvarētājam zaudēja desmit sekundes. Trešā vieta citam "Jumbo Visma" braucējam Tubīasam Fosam no Norvēģijas, kurš no uzvarētāja atpalika 13 sekundes.

Svētdien 179 kilometrus garajā otrajā posmā, kas piemērots sprinteriem, būs tikai viens ceturtās kategorijas kāpums.

Neilands iepriekš šajās sacensībās bija startējis 2018. un 2019.gadā. 2019.gadā riteņbraucējs 17.etapā ierindojās piektajā vietā.

"Giro d'Italia" velobrauciens šogad norisinās jau 104.reizi.

Latvijas braucējiem lielākais sasniegums ir Pjotra Ugrjumova izcīnītā otrā un trešā vieta kopvērtējumā attiecīgi 1993. un 1995.gadā. Uzvaru etapā 1999.gadā izcīnīja Romāns Vainšteins, kamēr uz goda pjedestāla kāpis arī dobelnieks Andris Naudužs, kurš 2004.gadā bija trešais vienā no etapiem.

Velobrauciens norit no 8. līdz 30.maijam, kad tas finišēs Milānā ar 29,4 kilometru garu individuālo braucienu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu