Sāks konferenci par Eiropas nākotni (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Eiropas Parlaments. Ilustratīvs attēls
Eiropas Parlaments. Ilustratīvs attēls Foto: SIPA/Scanpix

9. maijā Eiropas Parlamentā (EP) Strasbūrā šodien no plkst.15 līdz 16.30 notiks konferences par Eiropas nākotni atklāšanas pasākums, aģentūru LETA informēja EP preses sekretārs Latvijā Jānis Krastiņš.

Pusotru stundu ilgajā programmā iekļautas Eiropas Savienības (ES) iestāžu priekšsēdētāju Dāvida Sasoli un Urzulas fon der Leienas, Portugāles premjerministra Antoniu Koštas un Francijas prezidenta Emanuela Makrona runas. Tāpat paredzētas arī konferences valdes līdzpriekšsēdētāju uzrunas, bet ar video starpniecību pasākumā iesaistīsies iedzīvotāji un pilsoniskās sabiedrības pārstāvji. Atklāšanā uzstāsies vijolnieks Reno Kapusons un Karski kvartets. Plānota arī pieslēgšanās Eiropas dienas pasākumiem ES dalībvalstīs.

Atklāšanā EP Strasbūras plenārsēžu zālē piedalīsies 27 "Erasmus" programmas studenti no visām dalībvalstīm, bet attālināti pasākumā piedalīsies vēl 300 dalībnieki, kuri telpā būs redzami televizoru ekrānos.

Konferences mērķis ir palielināt iedzīvotāju lomu ES politikas un mērķu veidošanā, uzlabojot ES noturību pret krīzēm - neatkarīgi no tā, vai tās ir krīzes ekonomikā vai saistītas ar veselības jomu. ES vadība cer, ka konference radīšot "jaunu publisku forumu atklātām, iekļaujošām, pārredzamām un strukturētām debatēm ar eiropiešiem par jautājumiem, kas viņiem ir svarīgi un ietekmē viņu ikdienas dzīvi".

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu