FOTO ⟩ Policija ziņo par aktuālo situāciju Uzvaras parkā - uzsākti vairāki administratīvie procesi (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: 9.maija rīts Uzvaras parkā
Foto: 9.maija rīts Uzvaras parkā Foto: Jānis Škapars/TVNET

Valsts policija (VP) ziņo, ka situācija svētdien, 9. maijā, ap pulksten 11.30 Uzvaras parkā tiekot kontrolēta. Likumsargi nodrošina cilvēku plūsmu, taču ir uzsākti arī vairāki administratīvie procesi.

Valsts policija sadarbībā ar Rīgas pašvaldības policiju Rīgā, Uzvaras parka teritorijā nodrošina raitu un kontrolētu cilvēku, kuri atnākuši nolikt ziedus, plūsmu. Tāpat tiek sekots līdzi, lai tiktu ievērota savstarpējā distance un pulcēšanās citviet teritorijā.

Līdz šim būtiski starpgadījumi nav konstatēti. Tomēr tajā pat laikā par epidemioloģiskās drošības prasību pārkāpšanu un nepakļaušanos policistu likumīgajām prasībām ir uzsākti vairāki administratīvā pārkāpuma procesi. Jānorāda, ka policijas mērķis nav sodīt, bet gan novērst pārkāpumus. Tomēr gadījumā, ja būs klaji pārkāpumi, jārēķinās, ka būs sods.

Arī Daugavpilī tika konstatēta iespējama pulcēšanās ar automašīnām, kas tika novērsta. Uzsākti vairāki administratīvie procesi.

Savukārt situāciju citviet Latvijā šobrīd var vērtēt mierīgi, bez būtiskiem starpgadījumiem. Policija visu dienu turpinās uzraudzīt, lai tiek ievēroti epidemioloģiskās drošības prasības un sabiedriskā kārtība.

Tomēr Valsts policija aizvien aicina šodien nedoties pie pieminekļa! Piekļuve tam ir ierobežota, tajā skaitā arī ziedu nolikšana ir ierobežota, jo pie paša pieminekļa nevar nokļūt.

Foto: 9.maija rīts Uzvaras parkā

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu