Teju puse latviešu uzskata, ka vislielākā problēma valstī ir veselības aprūpe (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Evija Trifanova/LETA

Teju puse jeb 49% Latvijas pilsoņu par vissvarīgāko problēmu valstī uzskata veselības aprūpi, secināts "Eirobarometra" aptaujā, kas veikta no 12.februāra līdz 18.martam.

Savukārt 42% respondentu kā svarīgāko problēmu norādījuši ekonomisko situāciju.

Turklāt būtiski pieaudzis to Latvijas pilsoņu īpatsvars, kuri uzskata, ka šīs ir divas galvenās problēmas, ar ko saskaras Latvija.

Līdzīgi domā arī citi eiropieši, kā svarīgākās problēmas savās valstīs nosaucot veselības aprūpi un ekonomisko situāciju. Kā pietiekami svarīgas problēmas Latvijā ir norādītas arī izglītības sistēma, nodokļu sistēma un bezdarbs.

Salīdzinot ar 2020.gada rudeni, būtiski pieaudzis to Latvijas pilsoņu īpatsvars, kuri uzskata, ka valsts svarīgākā problēma ir valsts parāds, uz ko norādījuši 10% respondentu, un izglītības sistēma, uz ko norādījuši 24% aptaujas dalībnieku. Savukārt būtiski - no 18% uz 6% - samazinājies pilsoņu īpatsvars, kuri kā valstij svarīgas problēmas nosauc pensijas un mājokļu jautājumu, uz ko norādījuši vien 2% respondentu.

Kā būtiskākās problēmas, ar ko personīgi saskaras Latvijas pilsoņi, tiek nosauktas cenu pieaugums, inflācija, dzīves dārdzība, uz ko norādījuši 33% aptaujas dalībnieku, un veselības aprūpe, uz ko norādījis 31% respondentu. Arī eiropieši kā svarīgāko problēmu, ar ko saskaras personīgā līmenī, nosauc veselības aprūpi un cenu pieaugumu, inflāciju, dzīves dārdzību.

Kopš 2020.gada rudens ir būtiski pieaudzis to Latvijas iedzīvotāju īpatsvars, kuri kā svarīgāko problēmu, ar kuru saskaras personīgi, norāda ekonomisko situāciju, finanšu situāciju mājsaimniecībā, veselības aprūpi, izglītības sistēmu un dzīves apstākļus.

Savukārt būtiski retāk kā svarīgāko problēmu, ar kuru saskaras personīgi, Latvijas pilsoņi norādījuši bezdarbu un pensijas, liecina "Eirobarometra" aptaujas dati.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu