VIDEO ⟩ Latvijas U-17 volejbolisti izcīna ceļazīmi uz EČ finālturnīru

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas U-17 volejbolisti
Latvijas U-17 volejbolisti Foto: cev.eu

Latvijas U-17 vīriešu volejbola izlase svētdien Horvātijā svinēja uzvaru Eiropas čempionāta (EČ) kvalifikācijas turnīra otrās kārtas trešajā mačā un nodrošināja ceļazīmi uz finālturnīru.

Latvieši ar rezultātu 3-0 (25:21, 25:22, 25:20) uzvarēja vienaudžus no Baltkrievijas.

Ar deviņiem punktiem trīs spēlēs Latvija nodrošinājusi pirmo vietu apakšgrupā.

Latvijai rezultatīvākais ar 13 punktiem bija Armands Rokjāns, Kristians Fokerots sakrāja 11 punktus, pa septiņiem punktiem guva Kristofers Niklāvs Kļaviņš un Ņikita Dimitrijevs, abi izceldamies ar trim netveramām servēm, bet sešus punktus - Timurs Aisens.

Pretiniekiem 13 punktus guva Vladislavs Palačans.

Pirmajā setā pēc labām Dimitrijeva servēm rezultāts kļuva 3:0 Latvijas labā. Ilgāku laiku Latvija saglabāja divu līdz četru punktu pārsvaru, kamēr Kļaviņš ar servi nepanāca 12:6. Lūzums varēja notikt seta vidū, kad pēc 16:9 Latvijas labā baltkrievi pietuvojās līdz 14:16. Skaitli 16 ar uzbrukuma sitienu pārvarēt palīdzēja Fokerots. Pāris punktu vadību izdevās noturēt līdz seta beigām, Fokerotam uzbrukumā panākot 25:21.

Otrais sets bija daudz sīvāks. Uzvara tajā Latvijai pirmo reizi nodrošinātu vietu Eiropas čempionāta finālturnīrā šī vecuma izlasēm. Pēc Vitalija Alševska kļūdas uzbrukumā Latvija panāca 6:3 savā labā, taču pēc Aisena kļūdas uzbrukumā jau ar 7:6 vadībā bija baltkrievi.

Ne vairāk kā pāris punktu robežās abos virzienos rezultāta starpība turpināja augt līdz brīdim, kad Latvija guva trīs punktus pēc kārtas, pēc Rokjāna uzbrukuma panākot 20:16. Pārsvars tika noturēts līdz seta beigām, punktu setam un Latvijas iekļūšanai finālturnīrā ar neprecīzu servi pieliekot Matvejam Dziršam - 25:22 Latvijas labā.

Apjukušie baltkrievi trešo periodu sāka ar 2:9. Turklāt no trim pirmajiem zaudētajiem punktiem (10:3) divi tika baltkrieviem uzdāvināti ar kļūdām servēs. Tomēr Baltkrievijas komanda atrada spēkus piecelties, pēc 6:13 gūstot piecus punktus pēc kārtas, liekot Latvijas U-17 izlases galvenajam trenerim Mārcim Obrumanam prasīt pusminūtes pārtraukumu.

Tas līdzēja, rezultāta starpībai saglabājoties dažu punktu robežās. Baltkrievi pietuvojās līdz viena punkta deficītam, taču pēc 21:20 punktus guva tikai latvieši. Punktu sekmīgajam turnīram ar Dimitrijevs ar servi - 25:20.

Jau ziņots, ka Latvijas U-17 izlase piektdien ar 3-1 (25:13, 25:17, 13;25, 25:19) uzvarēja mājiniekus horvātus, bet pēc tam ar 3-0 (25:23, 25:23, 25:16) apspēlēja francūžus.

Pārējās D grupas spēlēs piektdien Baltkrievija ar 1-3 (25:19, 17:25, 20:25, 16:25) piekāpās Francijas izlasei, bet sestdien baltkrievi ar 3-0 (25:23, 25:21, 25:13) pieveica mājiniekus horvātus.

Latvijas U-17 izlase uz Horvātiju devās ceturtdien.

Jau ziņots, ka Mārča Obrumana vadītā Latvijas puišu izlase treniņnometni Jēkabpilī uzsāka 15 volejbolistu sastāvā. Pagājušajā nedēļā treniņus izlasē beidza Gabriēls Kokins, bet labāko divpadsmitniekā šonedēļ neiekļuva arī Krišs Liepiņš un Rihards Lindbergs.

Kopā ar Obrumanu uz Horvātiju devušies viņa palīgi - Ģirts Mārtiņsons un Boriss Kolčins, kā arī statistiķis Aivis Kokins un fizioterapeite Ilva Mazure.

Eiropas meistarsacīkšu atlases cikla pirmajā posmā Austrumeiropas Volejbola zonālās asociācijas (EEVZA) čempionātā latvieši Tbilisi deviņu komandu konkurencē izcīnīja piekto vietu. Finālturnīrā jau iekļuvusi EEVZA čempione Polija, bet Baltkrievija EEVZA čempionātā izcīnīja otro vietu. Otrajai Eiropas čempionāta kvalifikācijas kārtai kvalificējās otrās līdz sestās vietas ieguvēji.

Finālturnīrā iekļūs piecu grupu uzvarētājas, kā arī divas labākās otro vietu ieguvējas.

Finālturnīrs plānots jūlija vidū Albānijā.

Latvijas U-17 vīriešu volejbola izlases sastāvs Eiropas čempionāta kvalifikācijā:

Kristians Fokerots, Kristofers Niklāvs Kļaviņš, Timurs Aisens, Ņikita Dimitrijevs, Kristers Landzāns, Marats Selivanovs, Edvards Apsītis, Armands Rokjāns, Roberts Lindbergs, Fēlikss Cīrulis, Leo Aleksandrs Štolcs, Gustavs Auziņš.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu