Valsts policijas priekšnieks: Pie Uzvaras pieminekļa bija ieradušies aptuveni 20 000 cilvēku (6)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: 9.maija rīts Uzvaras parkā
Foto: 9.maija rīts Uzvaras parkā Foto: Jānis Škapars/TVNET

Nolikt ziedus pie pieminekļa Uzvaras parkā svētdien bija ieradušies aptuveni 20 000 cilvēku, šorīt intervijā Latvijas Radio sacīja Valsts policijas priekšnieks Armands Ruks.

Viņam personīgi būtu paticies, ja cilvēki būtu vairāk ieklausījušies aicinājumos Otrā pasaules karā kritušos pieminēt epidemioloģiski drošākos pasākumos, nenākot uz masveida pulcēšanās vietu. "Tomēr cilvēku bija daudz, lai gan būtiski pārkāpumi netika fiksēti," sacīja Ruks.

Cilvēku mēģinājumi pulcētie bija arī Daugavpilī, bet policija esot veiksmīgi šos centienus pārtraukusi. Arī citviet Latvijā bija ziedu nolikšana, Jelgavā - pikets, kur tika konstatēta PSRS simbolikas izmantošanu. Bet izteiktu saasinājumu nebija, ko Ruks uzskata par svarīgāko.

Ruka vērtējumā policijas darbs ir paveikts labi. "Mums bija jāpieliek visas pūles, lai cilvēku pūļus izkliedētu Uzvaras parka teritorijā un tā apkārtnē, ko arī sekmīgi izdarījām. Tas palīdzēja izvairīties no epidemioloģiski vēl nedrošākas situācijas," piebilda policijas priekšnieks.

Jau ziņots, ka policija bija svētdien slēgusi tiešu piekļuvi piemineklim Uzvaras parkā. Iedzīvotāji, kas kā katru gadu pie pieminekļa pulcējas Krievijā svinamajā "Uzvaras dienā", tika aicināti atnestos ziedus novietot uz galdiem pirms pieminekļa.

Ziedus līdz piemineklim aiznes Rīgas parkus apsaimniekojošā uzņēmuma "Rīgas mežu" piesaistīti līgumstrādnieki.

Piemineklis tika iežogots ar dzeltenajām policijas barjerām, kas bija izvietotas gar Bāriņu ielu un Uzvaras bulvāri, kā arī virzienā no slēpju nomas mājas pāri parkam līdz Bāriņu ielai.

Tomēr par pārkāpumiem pie pieminekļa Uzvaras parkā, Rīgā, kā arī arī Daugavpilī, ir uzsākti vairāki administratīvie procesi.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu