Policija sākusi vairākus desmitus administratīvo procesu par pārkāpumiem "Uzvaras dienas" atzīmēšanā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Valsts policija aiztur vīrieti Uzvaras parkā, kur norisinās Otrā pasaules kara piemiņas pasākums.
Valsts policija aiztur vīrieti Uzvaras parkā, kur norisinās Otrā pasaules kara piemiņas pasākums. Foto: Paula Čurkste/LETA

Valsts policija (VP) ir sākusi vairākus desmitus administratīvo procesu par pārkāpumiem Krievijā svinētās "Uzvaras dienas" atzīmēšanā Latvijā, aģentūra LETA noskaidroja VP.

Rīgas reģionā administratīvie procesi sākti par Covid-19 pandēmijas laikā neatļautu pulcēšanos, nepakļaušanos policistu likumīgajām prasībām, PSRS simbolikas izmantošanu, sejas masku nelietošanu, atrašanos stiprā alkohola reibumā un neatļautu uguņošanu.

Svētdien konstatēta paaugstināta iedzīvotāju aktivitāte arī Daugavpilī. Šajā Latgales pilsētā esot savlaicīgi tikuši veikti pasākumi, lai novērstu sabiedriskās kārtības un epidemioloģisko ierobežojumu pārkāpumus, tomēr sākti vairāki administratīvie procesi un viens kriminālprocess pēc Krimināllikuma nodaļas "Noziedzīgi nodarījumi pret vispārējo drošību un sabiedrisko kārtību".

Pārējos Latvijas reģionos un pilsētās konstatēti vien daži pārkāpumi.

Policija analizēs arī ar tehniskajiem līdzekļiem uzņemtos videomateriālus, tāpēc administratīvo procesu skaits varētu palielināties.

Valsts policijas priekšnieks Armands Ruks Latvijas Radio pastāstīja, ka nolikt ziedus pie pieminekļa Uzvaras parkā svētdien bija ieradušies aptuveni 20 000 cilvēku.

Ruka vērtējumā, policijas darbs, kontrolējot šo cilvēku plūsmu, ir paveikts labi. Policija bija svētdien slēgusi tiešu piekļuvi piemineklim Uzvaras parkā. Iedzīvotāji, kas kā katru gadu pie pieminekļa pulcējas Krievijā svinamajā "Uzvaras dienā", tika aicināti atnestos ziedus novietot uz galdiem pirms pieminekļa.

Ziedus līdz piemineklim aiznes Rīgas parkus apsaimniekojošā uzņēmuma "Rīgas mežu" piesaistīti līgumstrādnieki.

Piemineklis tika iežogots ar dzeltenajām policijas barjerām, kas bija izvietotas gar Bāriņu ielu un Uzvaras bulvāri, kā arī virzienā no slēpju nomas mājas pāri parkam līdz Bāriņu ielai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu