Spītējot nelielam savainojumam, Sevastova izcīna uzvaru Romas turnīra pirmajā kārtā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Anastasija Sevastova
Anastasija Sevastova Foto: AFP/SCANPIX

Spītējot otrajā setā gūtajam savainojumam, Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova pirmdien Romas "WTA 1000" sērijas turnīra pirmajā kārtā izcīnīja uzvaru.

WTA ranga 47.vietas īpašniece Sevastova pirmajā kārtā ar 3-6, 6-1, 6-3 uzvarēja šveicieti Džilai Taihmanai (WTA 54.).

Par otrās kārtas sasniegšanu Sevastova nopelnījusi 60 WTA ranga punktus. Pērn viņa izstājās jau pirmajā kārtā.

Spēle iesākās līdzīgā cīņā, bet ceturtajā geimā šveiciete Sevastovai atņēma viņas otro servi, panākot 3-1. Nākamajos divos geimos tenisistes savas serves nosargāja, bet neilgi pēc tam pirmo breiku realizēja arī liepājniece - 3-4. Taihmana zaudēto atguva jau nākamajā geimā, bet vēlāk arī nokārtoja uzvaru setā ar 6-3.

Otrais sets jau notikumiem bagātāks. Sevastova pretiniecei atņēma viņas pirmo servi un ieguva divu geimu pārsvaru, bet arī Taihmana atbildēja ar breiku (1-2). Tas gan vēlāk izrādījās šveicietes vienīgais uzvarētais geims otrajā setā, jo pēcāk Sevastova pretinieces servi lauza vēl divas reizes, setā svinot pārliecinošu uzvaru ar 6-1.

Pirms trešā seta sākuma Sevastova saņēma medicīnisko aprūpi vēdera apvidū, bet vēlāk atgriezās kortā. Nelielais savainojums Sevastovai trešā seta piektajā geimā neliedza iegūt pārsvaru, kas vēlāk izrādījās izšķirošs. Viņa ar četriem pēc kārtas uzvarētiem punktiem ātri nobreikoja Taihmanu un īsi pēc tam uzvarēja geimu arī pie savas serves - 4-2. Taihmana vēl vienu servi zaudēja arī devītajā geimā un setā piekāpās ar 3-6.

Sevastova šajā spēlē izpildīja trīs netveramas serves, bet pretiniecei bija par vienu vairāk. Dubultkļūdas liepājniece pieļāva divreiz, taču Taihmana trīsreiz.

Vienīgajā savstarpējā spēlē šā gada Adelaidas "WTA 500" sērijas sacensībās Austrālijā trīs setos pārāka bija Taihmana.

Sevastova aizvada sezonas labāko nogriezni. Liepājniece iepriekšējās divās nedēļās notikušajā Madrides "WTA 1000" turnīrā pēc kvalifikācijas pārvarēšanas sasniedza astotdaļfinālu. Ieskaitot Billijas Džīnas Kingas kausa spēles, Sevastova bija sešu uzvaru sērijā, bet kopumā viņai šajā sezonā ir 15 uzvaras un deviņi zaudējumi.

Taihmana šosezon spēlējusi divos pusfinālos un uzvarējusi 11 no 19 spēlēm. Madrides turnīrā viņa apstājās otrajā kārtā, kur viņu apturēja vēlāk Sevastovu sarūgtinājusī spāniete Paula Badosa. Šveiciete 2021.gadā pirmo reizi vienā sezonā uzvarējusi divas pirmā desmitnieka tenisistes.

Gana veiksmīga viņai bija arī 2019.gada sezona, kad Taihmana izcīnīja savus līdz šim vienīgos WTA titulus, uzvarot sacensībās Prāgā un Palermo.

Otrajā kārtā uzvarētāju gaida pasaules devītā rakete Karolīna Plīškova no Čehijas, kura no pirmās kārtas ir brīva.

Sevastova turnīrā Romā spēlē piekto reizi karjerā. Labāko rezultātu viņa sasniedza 2018.gadā, kad aizkļuva līdz trešajai kārtai, bet iepriekšējos divos gados viņai ir zaudējumi jau pirmajā kārtā. Aizpērn liepājniece turnīru noslēdza ar vienu punktu, līdz ar to šogad ir iespējas uzlabot savas pozīcijas rangā.

Turnīrā Romā spēlēs arī Aļona Ostapenko, kurai pirmajā kārtā jātiekas ar Johannu Kontu no Lielbritānijas.

Pirmdien viņai gaidāms dubultspēļu mačs. Ostapenko atkal apvienojusi spēkus ar ukrainieti Ļudmilu Kičenoku un pirmajā kārtā duelēsies ar rīkotāju speciālo ielūgumu saņēmušajām itālietēm Džūliju Gato-Montikoni un Bjanku Turati. Mačs notiks uz tā paša korta, kur Sevastovas spēle, un varētu sākties ap plkst.14.

Turnīrs Romā notiek uz māla seguma.

Pērn Sieviešu tenisa asociācija (WTA) līdz ar zīmola atjaunošanu veica arī izmaiņas tās rīkoto turnīru kategoriju nosaukumos. Izmaiņas veiktas sadarbībā ar Tenisa profesionāļu asociāciju (ATP), lai sporta veida augstākajā līmenī būtu līdzjutējiem saprotama sacensību struktūra.

Sākot ar 2021.gadu, WTA rīkotajos turnīros augstākais līmenis ir WTA 1000 (iepriekš - "Premier Mandatory" un "Premier 5"), tam seko WTA 500 ("Premier 700"), WTA 250 ("International") un WTA 125 (125 K) līmeņi. Turnīros iegūstamie punkti un naudas prēmijas palikuši tie paši, kas iepriekš.

Jūnijā pēc Francijas atklātā čempionāta noslēgsies kvalifikācija 2021.gada Tokijas olimpiskajām spēlēm. Abas Latvijas vadošās tenisistes šobrīd ir labās pozīcijās, lai izcīnītu ceļazīmes uz Tokiju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu