Ostapenko piedzīvo zaudējumu Romas "WTA 1000" sērijas dubultspēļu turnīra pirmajā kārtā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aļona Ostapenko
Aļona Ostapenko Foto: EPA/Scanpix

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko pirmdien piedzīvoja zaudējumu Romas "WTA 1000" sērijas dubultspēļu turnīra pirmajā kārtā.

Ostapenko pārī ar ukrainieti Ļudmilu Kičenoku pirmajā kārtā piekāpās rīkotāju speciālo ielūgumu saņēmušajām itālietēm - Džūlijai Gato-Montikonei un Bjankai Turati - 3-6, 2-6.

Par zaudējumu pirmajā kārtā Ostapenko saņems vienu pasaules ranga punktu.

Vienspēlē Ostapenko (WTA 49.) pirmajā kārtā tiksies ar Johannu Kontu no Lielbritānijas.

Anastasija Sevastova (WTA 47.), spītējot savainojumam, pirmdien vienspēļu pirmajā kārtā ar 3-6, 6-1, 6-3 uzvarēja šveicieti Žilu Teihmani (WTA 54.).

Par otrās kārtas sasniegšanu Sevastova nopelnījusi 60 WTA ranga punktus. Pērn viņa izstājās jau pirmajā kārtā.

Otrajā kārtā uzvarētāju gaida pasaules devītā rakete Karolīna Plīškova no Čehijas, kura no pirmās kārtas ir brīva.

Turnīrs Romā notiek uz māla seguma.

Pērn Sieviešu tenisa asociācija (WTA) līdz ar zīmola atjaunošanu veica arī izmaiņas tās rīkoto turnīru kategoriju nosaukumos. Izmaiņas veiktas sadarbībā ar Tenisa profesionāļu asociāciju (ATP), lai sporta veida augstākajā līmenī būtu līdzjutējiem saprotama sacensību struktūra.

Sākot ar 2021.gadu, WTA rīkotajos turnīros augstākais līmenis ir WTA 1000 (iepriekš - "Premier Mandatory" un "Premier 5"), tam seko WTA 500 ("Premier 700"), WTA 250 ("International") un WTA 125 (125 K) līmeņi. Turnīros iegūstamie punkti un naudas prēmijas palikuši tie paši, kas iepriekš.

Jūnijā pēc Francijas atklātā čempionāta noslēgsies kvalifikācija 2021.gada Tokijas olimpiskajām spēlēm. Abas Latvijas vadošās tenisistes šobrīd ir labās pozīcijās, lai izcīnītu ceļazīmes uz Tokiju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu