Infektoloģijas centrā ir piecas brīvas vietas Covid-19 slimniekiem. Viena no tām intensīvajā terapijā (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Jānis Škapars/TVNET

Piecas brīvas vietas, no tām tikai viena intensīvajā terapijā. Tāda situācija pirmdienas rītā bija Latvijas Infektoloģijas centrā, kas pandēmijas laikā kļuvis par vienu no lielākajām Covid-19 slimnīcām, vēsta LTV Ziņu dienesta raidījums "Panorāma".

Latvijas Infektoloģijas centrā, kur Covid-19 pacientiem atvēlētas 100 gultas vietas, aizņemtas 95. Kādu pacientu pārved uz citu slimnīcu, bet vēl kādu uz Rīgu atved no reģionālās slimnīcas. Skābekļa maska ir gandrīz katram.

Latvijas Infektoloģijas centra 10. nodaļas vadītāja Ludmila Ivančenko sacīja, ka skābekļa baloni ir tiem, kurus ved uz rentgenu, sonogrāfiju, bet pie katras gultas ir skābeklis.

"Jā, un visiem ir gan maskas, ar krājtelpām, gan parastas maskas. No 33 elpo man 26 ar skābekli," pastāstīja Ivančenko.

No visiem 95 slimniekiem 72 ir skābekļa atkarīgi. Pa visu slimnīcu ir piecas brīvas vietas. Nodaļas ir pārpildītas.

"Mums ir vidēji smagi un smagi, un reanimācijā arī pilna, un divus pārvedām. Stājas jauni, skābekļa atkarīgi. Pēdējie inficējušies no bērniem, kuri izslimo bez simptomiem vispār. Tētis smags, ļoti smags stāvoklis. Nē, mums kovids nav beidzies," uzsvēra Ivančenko.

Pēc Infektoloģijas centra galvenās ārstes Baibas Rozentāles teiktā, iespējams, mānīgo iespaidu par situācijas uzlabojumiem rada tas, ka daudziem slimotājiem ir viegla slimības gaita. Tāda ir aptuveni 40% sasirgušo.

Video: LTV Ziņu dienesta raidījuma "Panorāma" sižets

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu