"Mēs neesam gatavi ierobežojumu atvieglojumiem." Bērnu slimnīcas virsārste par situāciju slimnīcās (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas virsārste, infektoloģe Gunta Laizāne piedalās Slimību profilakses un kontroles centra rīkotajā sabiedrības informēšanas kampaņas "Mazgā rokas tīras, lai no mikrobiem tās brīvas!" atklāšanas pasākumā.
Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas virsārste, infektoloģe Gunta Laizāne piedalās Slimību profilakses un kontroles centra rīkotajā sabiedrības informēšanas kampaņas "Mazgā rokas tīras, lai no mikrobiem tās brīvas!" atklāšanas pasākumā. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Mēs neesam gatavi vispārējiem ierobežojumu atvieglojumiem, jo situācija slimnīcās ir visai saspringta, šovakar LTV raidījumā "Šodienas jautājums" pauda Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas Infektoloģijas profila virsārste Gunta Laizāne.

Laizāne ir viena no Saeimai un Ministru kabinetam adresētās atklātās vēstules parakstītājām, brīdinot par epidemioloģiskās situācijas ievērojamo pasliktināšanos.

"Pašreizējā situācija neliecina, ka mēs esam gatavi vispārējiem ierobežojumu atvieglojumiem, jo situācija slimnīcās ir visai saspringta," uzsvēra eksperte.

"Arī es esmu nogurusi no Covid-19 ierobežojumiem. Redzot to, ka sabiedrība ir uz pacietības izsīkuma robežas, mēs vēlamies, lai šī situācija ātrāk beigtos, bet, strādājot stacionārā, redzu to, ka pašlaik nekas neliecina par iespējām ierobežojumus mazināt."

Laizāne akcentēja: lai gan vakcinācijas process Latvijā turpina uzlaboties, iedzīvotājiem jābūt pacietīgiem.

"Vakcinācija ir vienīgā iespēja izbeigt šo vājprātu. Tā ir neizbēgama vajadzība."

Tāpat infektoloģe uzvēra nepieciešamību ieklausīties ekspertu teiktajā, ņemot vērā vīrusa komplicēto saslimstības gaitu.

Jau ziņots, ka Veselības ministrijas, Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC), Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD), Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS), Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas (PSKUS) un Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (RAKUS) speciālisti atklātā vēstulē aicina iedzīvotājus būt maksimāli piesardzīgiem savās ikdienas gaitās, jo pašlaik inficēšanās ar Covid-19 līmenis vērtējams kā ļoti augsts; kā arī – “apzinoties sabiedrības nogurumu no Covid-19 un vēlmi atgriezties pie iespējami normālas ikdienas dzīves, izprast, ka pašlaik – pie nepārprotamas situācijas pasliktināšanās – nav pieļaujama drošības pasākumu mazināšana.

Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas infektologs un Latvijas Universitātes profesors Uga Dumpis pauda, ka šobrīd Latvijā varētu būt vērojams strauja saslimstības kāpuma sākums un ir skaidrs, ka, nepieņemot mērus un ļaujot situācijai attīstīties nekontrolēti, saslimstība noteikti augs. "Tas nozīmē, ka brīvas dzīvošanas prognozes vasarai nebūs labas."

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu