Valdība nolemj piešķirt papildu finansējumu CVK pašvaldību vēlēšanu tehniskajam atbalstam

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Freedom Master/Shutterstock

Valdība otrdien, 11. maijā, nolēma no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt papildus 277 808 eiro Centrālajai vēlēšanu komisijai (CVK), pašvaldību domes vēlēšanu vadības sistēmas tehniskā atbalsta nodrošināšanai.

Finansējums tiks piešķirts saskaņā ar iepirkuma rezultātiem un faktiski veiktajiem darbiem.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) skaidro, ka CVK, pārņemot valsts īpašumā vēlēšanu procesa dokumentēšanai un nodrošināšanai lietotās informācijas sistēmas, kuras iepriekš tikušas nomātas ārpakalpojumā, šā gada februārī iepirka īpašumā pirmos bāzes un pašvaldību moduļus vēlēšanu vadības sistēmas darbības nodrošināšanai.

Sistēma tiek izmantota, lai nodrošinātu pašvaldību vēlēšanas - sagatavotu, iesniegtu un publicētu deputātu kandidātu sarakstus, sagatavotu vēlēšanu zīmju datorlasāmus maketus pašvaldību vēlēšanu komisijās, nodrošinātu vēlēšanu zīmju skenēšanu, vēlēšanu rezultātu apkopošanu un balsu skaitīšanu, dokumentēšanu un publicēšanu, kā arī vēlēšanu laikā dokumentētu un pārraudzītu vēlēšanu gaitu visos līmeņos - CVK, pašvaldību vēlēšanu komisijās un vēlēšanu iecirkņu komisijās.

Vienlaikus vēlēšanu vadības sistēmas dažādo funkcionalitāšu izmantošanai priekšvēlēšanu periodā un vēlēšanu laikā esot nepieciešams nodrošināt sistēmas tehnisko atbalstu jeb pavadīšanu. Tā ietver dažādus sistēmas darbināšanas aspektus, piemēram, sistēmas darbināšanu tehniskās vidēs atbilstoši valsts kritiskās infrastruktūras prasībām, sistēmas drošības pārbaudes un pārbaudēs atklāto trūkumu novēršanu, pēdējā brīža izmaiņu realizāciju, drošas autorizācijas un autentifikācijas ārējā servisa nodrošināšanu, vēlēšanu zīmju datorlasāmu maketu saskaņošanu u.c.

Kā norāda VARAM, nepiešķirot papildu līdzekļus vēlēšanu vadības sistēmas tehniskajai pavadīšanai, būtu apdraudēta vēlēšanu norise, vēlēšanu procesa kontrole un uzraudzība vēlēšanu iecirkņos, balsu skaitīšana un vēlēšanu rezultātu apkopošana.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu