Merzļikins: Domāju, ka šī būs interesanta vasara (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Elvis Merzļikins
Elvis Merzļikins Foto: AP/Scanpix

Latvijas hokeja vārtsargs Elvis Merzļikins preses konferencē pēc Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Kolumbusas "Blue Jackets" sezonas noslēguma atzina, ka viņš nebūs priecīgs arī nākamajā sezonā dalīt vietu vārtos ar Somijas hokejistu Jonasu Korpisalo.

Jau vairākkārt medijos apspriests, ka Merzļikins un Korpisalo katrs ir apliecinājis, ka var būt NHL komandas vadošais vārtsargs, līdz ar to "Blue Jackets" starpsezonā būs jāizšķiras, kuru no viņiem aizmainīt uz citu klubu.

"Domāju, ka šī būs interesanta vasara. Nevēlos iedziļināties biznesa detaļās, tas nav mans darbs. Kā jau vienmēr, būšu atklāts - šeit neviens nav muļķis. Mēs saprotam, ka vienā komandā ir divi pirmā numura vārtsargi," teica Merzļikins.

"Nedomāju, ka mēs abi paliksim komandā, bet nekad nevari zināt, kas notiks. Korpi vēlas spēlēt, un es gribu spēlēt. Dalīt vietu vārtos nenāks par labu mūsu nākotnei," atzina Latvijas hokejists.

"Vasara būs interesanta, un vienlaikus arī nervoza, ņemot vērā, kāds šeit ir darbs - šodien esi šeit, rīt jau esi prom," teica Merzļikins. "Nezinu, kas notiks. Par to tagad nedomāju. Tagad vēlos izbaudīt atvaļinājumu ar sievu un gatavoties nākamajai sezonai."

Merzļikins lika noprast, ka viņš pēc divām NHL sezonām vairs nesamierināsies ar lomu, kurā viņš nav izteikts pirmais vārtsargs. Tomēr viņš labprāt paliktu "Blue Jackets".

"Vēlos būt pirmais numurs, arī šeit Kolumbusā. Ja ir iespējams paturēt komandā mūs abus, tad tas ir labi organizācijai, taču nedomāju, ka viņš [Korpisalo] par to būs priecīgs, un nedomāju, ka es būšu priecīgs. Gribu savus vārtus." 

Merzļikins norādīja, ka viņam patīk Kolumbusa, jo tā ir zaļa pilsēta ar parkiem, kas ir piemērota dzīvei ar suni.

27 gadus vecais Merzļikins savā otrajā NHL sezonā piedalījās 28 spēlēs, 23 mačos viņš devās sākumsastāvā, palīdzēja komandai izcīnīt astoņas uzvaras, vidēji ielaida 2,77 vārtus, atvairīja 91,6% metienu un aizvadīja divus "sausos" mačus.

Savukārt 27 gadus vecais Korpisalo piedalījās 33 mačos, 31 spēli viņš sāka pamatsastāvā, izcīnīja deviņas uzvaras, vidēji savos vārtos ielaida 3,30 ripas un atvairīja 89,4% metienu.

Sezonas izskaņā divās spēlēs "Blue Jackets" vārtus sargāja 24 gadus vecais Latvijas vārtsargs Matīss Kivlenieks, kurš izcīnīja vienu uzvaru, vidēji mačā ielaida 3,41 vārtus un atvairīja 90,1% pretinieku metienu.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu