Plešs: Saeima lēmumu par Dundagas novada domes atlaišanu varētu pieņemt šonedēļ

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs.
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs. Foto: Paula Čurkste/LETA

Saeima likumu par Dundagas novada domes atlaišanu varētu pieņemt jau šonedēļ, šodien, 11. maijā, preses konferencē prognozēja vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs (AP).

Ministrs atzina, ka ir notikušas sarunas par šī likuma pieņemšanu Saeimā steidzamības kārtībā un tas varētu notikt ceturtdien. Savukārt likums stātos spēkā uzreiz pēc izsludināšanas.

Pagaidu administrācijas galvenais uzdevums būtu nodrošināt plūstošu administratīvi teritoriālās reformas procesu un Dundagas iedzīvotāju interešu pārstāvību.

Ministru kabinets šodien akceptēja Dundagas novada domes atlaišanas likumprojektu.

Saeima, pieņemot šo likumu, atlaidīs Dundagas novada domi, ņemot vērā, ka tā nav spējīga nodrošināt likumos noteikto pienākumu un uzdevumu izpildi un netiek ievērotas valsts un attiecīgās administratīvās teritorijas iedzīvotāju intereses.

Dundagas novada pašvaldībā par pagaidu administrācijas vadītāju plānots iecelt Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) vadošo ekspertu Arni Šultu, kurš kādreiz ir bijis Pašvaldību departamenta direktora vietnieks.

Par pagaidu administrācijas vadītāja vietnieci plānots apstiprināt Finanšu ministrijas Pašvaldību finansiālās darbības uzraudzības un finansēšanas departamenta direktori Intu Komisari, bet par pagaidu administrācijas locekli - Zemkopības ministrijas Juridiskā departamenta direktori Sintiju Dumbrovsku.

Saskaņā ar likumprojektu, pagaidu administrācijai jāpilda vietējās pašvaldības domes funkcijas un jānodrošina pašvaldības institūciju darba nepārtrauktība, kā arī finansiālā un saimnieciskā darbība.

Pagaidu administrācijas vadītājam būs jāpilda Dundagas novada domes priekšsēdētāja pienākumi.

Pagaidu administrācijas vadītājam un locekļiem būs atļauts savienot amatus ar tiem amatiem, kurus viņi ieņem līdz šim.

Saskaņā ar likumprojektu, pagaidu administrācija darbosies līdz dienai, kad uz pirmo sēdi sanāks jaunievēlētā Talsu novada dome. Administrācijas darbību nodrošinās un finansēs no Dundagas novada pašvaldības budžeta līdzekļiem.

LETA jau ziņoja, ka Plešs nolēma rosināt Dundagas novada domes atlaišanu, ņemot vērā, ka Dundagas novada dome nav lēmusi par domes priekšsēdētāja un viņa vietnieka ievēlēšanu un pašvaldība ilgstoši ir bez šādas politiskas vadības.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu