Austrāliete pēc mandeļu izgriešanas operācijas pamostas ar īru akcentu (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Austrālijā dzīvojoša sieviete, kurai mandeļu izgriešanas operācijas nolūkos tika veikta vispārējā anestēzija, pamodās ar īru akcentu, vēsta portāls "Daily Mail".

Austrāliete Endžija Makena vietnē "TikTok" ievietoja videoklipu divas dienas pēc mandeļu izgriešanas operācijas, kurā paskaidroja, ka pēc anestēzijas pamodusies ar īru akcentu.

"Es pēc operācijas pamodos ar īru akcentu un domāju, ka pamodīšos no šī dīvainā sapņa. Bet nē, mans austrāļu akcents ir pazudis," sacīja Endžija.

Ārsti pēc izmeklēšanas sacīja, ka sievietei ir ārzemju akcenta sindroms. Tas rodas, ja pacientam ir smadzeņu trauma, un kopš pirmā šāda slimības gadījuma atklāšanas 1907. gadā līdz šim ziņots tikai par 100 gadījumiem.

Endžija, kura nekad nav bijusi Īrijā, arvien vairāk ir zaudējusi savu īsto akcentu un sacīja, ka īru akcents paliek spēcīgāks ar katru dienu.

"Es šorīt pamodos ar dzimto akcentu, un piezvanīju vienam no saviem draugiem un apstiprināju, ka mans īstais akcents ir atgriezies. Tālruņa zvana laikā piecu līdz 10 minūšu laikā draugs varēja dzirdēt, kā pasliktinās mans akcents un aizvirzās atpakaļ uz īru akcentu. Es nezinu, ko darīt, tas ir ļoti savādi," sacīja Endžija.

Devītajā dienā pēc operācijas viņa sacīja, ka skumst pēc sava akcenta.

"Jā, es zinu, ka man nepieciešama medicīniska palīdzība un jāapmeklē ārsti, taču tā ir cīņa, lai pat atrastu īsto personu, kas man pievērstos un pastāstītu, kas nav kārtībā, un atgrieztu mani pie vecā akcenta," sacīja Endžija.

Seko mums arī Instagram un TikTok – uzzini visu pirmais!  

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu