Jaunieši Ķengaragā vizinās pieķērušies vilciena vagonam (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

9. maijā Ķengaragā, kāds aculiecinieks fiksējis bīstamu rīcību, kurā divi jaunieši turējušies vilciena vagona aizmugurē, kamēr transportlīdzeklis atradies kustībā. Aculiecinieks bija nofilmējis notikušo, taču nepazvanīja policijai, ziņo raidījums "Degpunktā". 

Nedēļas nogalē kādi vietējie puikas no Ķengaraga bija izdomājuši, kā noķert adrenalīnu, vienlaikus apdraudot savu dzīvību. Divi zēni sagaidīja, kad dzelzceļa stacijā piestāj vilciens un, mašīnistam nemanot, uzrāpās tam virsū. Transportlīdzeklis uzsāka kustību, un kāds aculiecinieks no kabatas izvilka mobilo telefonu, lai bīstamo ainu uzfilmētu. Piezvanīt likumsargiem neviens gan nepacentās, ziņo raidījums.

"Ikvienam, kurš redz šādas situācijas, kad jaunieši ir pieķērušies vilcienam un brauc, noteikti tajā pašā brīdī ir jāziņo policijai, lai policija varētu sazināties ar dzelzceļa dispečeru un varētu par šo informēt vilciena mašīnistu, un viņš varētu attiecīgi rīkoties," skaidro "Pasažieru vilciens" mārketinga daļas vadītāja Aija Babre.

Proti, attiecīgi rīkoties būtu nekavējoties uzsākt bremzēšanu, lai novērstu iespēju, ka kāds no puikām lielajā ātrumā nokrīt un tiek sabraukts. Taču šoreiz tas netika darīts, jo dzelzceļa darbinieki par pārgalvjiem neko nezināja. Kameras vai spoguļi vilciena sastāva aizmuguri nefiksē.

"Es jautāju mašīnistu vadītājam, ko jaunieši dara, ja neviens neziņo un mašīnists nebremzē? Tad viņi brauc līdz nākamajai pieturai un, jā, diemžēl šī kustība, viņi jau zina, kuri ir šie īstie attālumi starp pieturām, kur īss brīdis būs jābrauc, bet ir tādi, kas apzināti izvēlas arī garos attālumus starp pieturām un bezbailīgi brauc," saka Babre.

"Pasažieru vilciena" pārstāve aicina vecākus aprunāties ar savām atvasēm un atgādināt par šādu aktivitāšu radītajām briesmām. Pārsvarā gan vizināties gribētājus policija piefiksē un tiek uzsākta izmeklēšana. Par šādu izklaidi var tikt piemērots naudas sods un pat uzsākts kriminālprocess.

Plašāk skaties "Degpunktā" sižetā! 

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu