FOTO ⟩ "Paveids, kas rada bažas." Indijas koronavīrusa celms izplatījies teju 50 valstīs (6)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Covid-19 Indijas paveids, kas saistīts ar eksplozīvi strauju jaunā koronavīrusa izplatīšanos Indijā, ir konstatēts 44 valstīs visā pasaulē, trešdien paziņoja Pasaules Veselības organizācija (PVO).

Covid-19 variants B.1.617, kas oktobrī pirmoreiz tika konstatēts Indijā, ir konstatēts vairāk nekā 4500 paraugos, kas augšupielādēti atklātas pieejas datubāzē "no 44 valstīm visos sešos PVO reģionos", teikts PVO paziņojumā.

"Un PVO ir saņēmusi ziņas par [tā] konstatēšanu no vēl piecām valstīm," informēja PVO savā iknedēļas epidemioloģiskajā ziņojumā par pandēmiju.

Tajā teikts, ka ārpus Indijas vislielākais šī paveida izraisīto Covid-19 gadījumu skaits ir Lielbritānijā.

PVO nedēļas sākumā pasludināja B.1.617 par paveidu, kas rada "bažas". Tas tika pievienots šādu Covid-19 paveidu sarakstam, kurā jau ir trīs citi paveidi, kas pirmoreiz konstatēti Lielbritānijā, Brazīlijā un Dienvidāfrikā.

Šie paveidi tiek uzskatīti par bīstamākiem nekā vīrusa sākotnējā versija, jo tie ir vai nu vieglāk pārnesami, nāvējošāki vai spējīgi apiet daļu no vakcinācijas radītās aizsardzības.

Indijā ar Covid-19 saistīto nāves gadījumu skaits trešdien pārsniedzis 250 000, liecina oficiālie dati, valstī ar 1,3 miljardiem iedzīvotāju turpinoties pandēmijas vilnim.

Kā liecina Veselības ministrijas dati, aizvadītajās 24 stundās miruši 4205 Covid-19 pacienti, kas Indijai ir jauns rekords, kopējam nāves gadījumu skaitam kopš pandēmijas sākuma sasniedzot 254 197.

Apstiprināto inficēšanās gadījumu skaits pieaudzis par teju 350 000 līdz 23,3 miljoniem, un tas absolūtos skaitļos pasaules valstu vidū ir otrs augstākais inficēšanās gadījumu skaits aiz ASV.

Lielajās pilsētās pandēmija mazinās, bet lauku rajonos, kur mīt divas trešdaļas Indijas iedzīvotāju, vīruss izplatās teju nekontrolēti.

Daudzi eksperti uzskata, ka patiesais ar Covid-19 saistīto nāves gadījumu skaits Indijā, kur ir viena no vistrūcīgāk finansētajām veselības aprūpes sistēmām pasaulē, ir lielāks.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu